Ajankohtaista

06.06.2023 Tutkimustiistain esitykset ja materiaalit katsottavissa
06.06.2023 Ihoanalysaattoreita testataan LuoPro-hankkeessa Kajaanissa
06.06.2023 Sienistä uusia materiaaliratkaisuja
06.06.2023 Luonnontuoteala on nosteessa
06.06.2023 Marjastuksen MM-kisat Suomussalmella 16.9.2023
29.05.2023 Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon -hankkeen tulevia tilaisuuksia
29.05.2023 Tavoitteena kotimaisen kalan käytön kaksinkertaistaminen
25.05.2023 Kokkailua kosteikkokasveista 7.6. Helsingissä
25.05.2023 Raaka-ainepotentiaalia pakastekuivaukseen ja jalostukseen selvitetään
17.05.2023 Nordic wildberry conference in Umeå
17.05.2023 Luonnontuotealan seminaari Suomussalmella
11.05.2023 10.6.2023 Villiyrttikarkelot, Oulu
11.05.2023 9.6.2023 Makumatka kulttuuripääkaupunkiin 2026, Oulu
10.05.2023 Lähiruokapäivä 9.9.2023 - ryhdy järjestäjäksi
10.05.2023 Melli-hankkeen koulutuksia pihkan keruusta
04.05.2023 Tutkimustiistaissa 6.6. aiheina kombucha ja kuluttajakäyttäytyminen
04.05.2023 Biopohjaisten väriaineiden tutkimukselle merkittävä rahoitus
04.05.2023 Ehdota Vuoden luonnontuotetoimijaa 2023!
04.05.2023 Mikä tuote myy ja missä kysyntä kasvaa? Markkinatietoa maailmalta KIKE Markkinakatsauksessa
24.04.2023 Hungry for Finland – Ruokamatkailukilpailu 2023
19.04.2023 MARSI-tutkimus marjojen ja sienten sadoista julkaistu
11.04.2023 Elintarvikealan pienyrittäjä, osallistu #mahdollisuusyrittää -videokampanjaan!
03.04.2023 Luonnontuotealan toimintaohjelma julkaistu
30.03.2023 Otavan Opiston kurssitarjontaa luontokuvaajille
30.03.2023 Miksi pakurikoivut pullistelevat?
28.03.2023 Luontoyrittäjyysverkoston vuosikokouskuulumisia
27.03.2023 Artesaaniruoka SM 2023 -kilpailujen ilmoittautuminen on nyt auki!
27.03.2023 Koskenpään Rantapirtti sai valtakunnallisen matkailutunnustuksen
22.03.2023 Luonto on nuorille yrittäjille maaseudun vahvuuksia
21.03.2023 Osmankäämihöytyvästä täytettä tyynyihin
21.03.2023 Melli-hankkeen villiyrtti-infot
21.03.2023 Valmennusta luontomatkailuyrityksille
15.03.2023 Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa
13.03.2023 Vihreän siirtymän gaala nostaa esiin nuoria kestävän kehityksen yrityksiä
07.03.2023 Kuusenkerkän ja nokkosen laadunhallinta: Tutkimustiistain materiaali julkaistu
01.03.2023 Tuotekehitystiloja ja asiantuntija-apua elintarvikeyrityksille
13.02.2023 Artesaaniruoka SM- kilpailut Rovaniemellä
13.02.2023 Elintarvikealan kehittäjille tarjolla hankeyhteistyötä KIKE-tiedonvälityshankkeen kanssa
09.02.2023 Luomu 2.0 -ohjelman toimeenpanosuunnitelma julkaistu
06.02.2023 FEROX-hanke edistää luonnonmarjojen talteenottoa kehittyneiden teknologioiden avulla
25.01.2023 Luonnonmarja-ala vetoaa päättäjiin – vaatimus poimijoiden työsuhteesta uhkaa satoja työpaikkoja
23.01.2023 Vuoden 2023 mehiläistarhaajiksi Marja Komppa ja Ari Seppälä Korpilahdelta
16.01.2023 Hungry for Finland: Pielisen makuja ja maisemia pyörämatkailureitti!
04.01.2023 Vuoden 2023 luonnontuotteet ovat puolukka, haaparouskut ja poimulehti
23.12.2022 Kysely turpeen käytöstä hyvinvointituotteissa - ja palveluissa
21.12.2022 Opinnäytetyö luonnontuotteista matkailupalveluissa
20.12.2022 Maksutonta koulutusta yrittäjille Tuote- ja palveluvirittämö 2.0 ja Oona 2.0-hankkeissa
15.12.2022 Keruutuotteet laadukkaina metsästä pöytään
09.12.2022 PEFC-sertifiointia myös luonnontuotteille
28.11.2022 Erikoiskasvien jalostuksesta uutta liiketoimintaa -webinaari 13.12.
23.11.2022 Ruoasta elämyksiä matkailuun -webinaari 30.11.2022
21.11.2022 Tuote- ja palveluvirittämö 2.0: Maksuton webinaari ja tuotekehityskoulutusta pienyrittäjille
21.11.2022 Luonnontuoteteemainen opintomatka Pohjois-Karjalaan 12.-13.12.2022
21.11.2022 Luonnontuotteiden vastaanotto- ja välityspiste Keski-Suomeen -webinaari 30.11.2022
21.11.2022 Metsien luomusertifiointi webinaari 24.11.2022
21.11.2022 Kysely marjatilayrittäjille luonnontuotealan yhteistyöstä
21.11.2022 Luonnontuotepäivien 2022 materiaalit
16.11.2022 Kommentoi Luonnontuotealan toimintaohjelman luonnosta
11.11.2022 Luonnontuotealan tutkimusseminaarin tiivistelmät julkaistu
10.11.2022 Luontoyrittäjyyden tunnustuspalkinnot jaettiin
09.11.2022 Arvoketjuja vahvistamalla volyymia luonnontuotealalle
07.11.2022 Suomen paras hunaja tuli tuntureilta
03.11.2022 Projektipäällikköä etsitään Metsistä ja luonnontuotteista liiketoimintaa (MELLI) -hankkeelle
02.11.2022 Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon -hankkeen kaikille avoimet tilaisuudet
01.11.2022 Luonnontuotteet ja luomusertifiointi kiinnostavat metsänomistajia
28.10.2022 Välipalapatukat etsivät uutta tekijää
27.10.2022 Herkkutatista bisnestä? -webinaari 16.11.
25.10.2022 Säästöä maaseudun yritysten sähkölaskuun – tukea voi hakea 30.11.2022 saakka
19.10.2022 Lisää luonnonkasveja on hyväksytty elintarvikekäyttöön
13.10.2022 Ulkoilu ja luonnon virkistyskäyttö ovat tärkeitä suomalaisille
28.09.2022 Luonnontuotealan tutkimusseminaarin ohjelma julkaistu
23.09.2022 Metsäsieniä poimimaan – myös luomuna!
20.09.2022 Marjamasiina (Berry machine) project final seminar
14.09.2022 Luonnontuotepäivien ohjelma julkaistu, ilmoittaudu mukaan!
14.09.2022 Luonnontuoteala - Verkostoista voimaa (LUTU-hanke)
13.09.2022 Elintarvikkeiden tuotekehitys ja fermentointi - Mukaan mahtuu vielä
13.09.2022 Luonnonkosmetiikan tuotekehitys - koulutus 30.9. ja työpaja 3.11.2022
12.09.2022 Ulkoilua ja luonnon virkistyskäyttöä käsittelevä webinaari 6.10.2022
09.09.2022 Suoseminaari 22.9. (paikan päällä tai etänä)
08.09.2022 Esityshaku luonnontuotealan tutkimusseminaariin käynnissä
08.09.2022 Hanke tuotti tietoa mahlan keruuseen ja käsittelyyn
08.09.2022 Ehdota Vuoden luonnontuotetoimijaa!
08.09.2022 Holistic Resort Ylläs -hankkeeseen etsitään mukaan luonnontuotealan toimijoita
01.09.2022 Vireää luonnontuotealan kehittämistyötä päättyvällä ohjelmakaudella
29.08.2022 Uusia malleja luonnontuotealan bisnekseen (LUTU-hanke)
29.08.2022 Puolukasta odotettavissa tavanomaista parempi sato
24.08.2022 Hyvät marjapaikat löytyvät kartoista ja ilmakuvilta
23.08.2022 Nuku yö ulkona 27.8.2022 - Suomen Latu
23.08.2022 ELVIS-hankkeen Oivalluksia-infotilaisuus, Varsinais-Suomi 7.9.
21.08.2022 Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon -hankkeen syksyn tulevia tilaisuuksia
16.08.2022 Luomukeruusta löytyy tietosivut Suomen metsäkeskuksen sivuilta
16.08.2022 Kerääjä.fi -palvelun käyttö ja sisältö laajenevat
16.08.2022 Flavonoidipitoiset marjat ylläpitävät ja parantavat kognitiivista toimintaa
16.08.2022 Sienten poimijavalmennukset, syksy 2022
16.08.2022 Suomen luonnon päivää juhlitaan 27.8.
16.08.2022 Luonnonmateriaalein rikastettu hiekkalaatikkohiekka vahvistaa lasten elimistön mikrobistoa ja immuunisäätelyä
16.08.2022 Suomella potentiaalia kalastusmatkailuun
10.08.2022 Ajankohtaista harvaan asuttujen alueiden matkailuhankehausta
08.08.2022 Koulutuksia verkossa ja lähiopetuksena
03.08.2022 Tuote- ja palveluvirittämö 2.0 - Yrityksesi tuote- ja palvelukehittämisen tukena
01.08.2022 Mahla- hankkeen päätösseminaari 18.8.2022
01.08.2022 Elintarvikkeiden tuotekehitys ja fermentointi -työpaja 6.9. ja 26.9.2022
01.08.2022 Luonnontuote ja -kosmetiikka-alan koulutus 24.8.2022
01.08.2022 Marjakaveri-kampanja kokoaa jälleen ostopisteet kartalle
01.08.2022 Marjastamassa-kirjoituskilpailu jatkuu – lisää muistoja marjaretkistä kaivataan
28.06.2022 Ilmainen koulutus: Kestävän kehityksen ja ympäristönäkökulman huomioiminen kosmetiikassa
23.06.2022 Keski-Suomen ruokaverkosto -yhteistyöhanke (KEVE) on alkanut
17.06.2022 Metsäkeskuksen tulevaisuuskatsaus II: luonnontuotteet
15.06.2022 Metsähallitus sai luomusertifikaatin luvanvaraisille luonnontuotteille Lappiin
15.06.2022 Harvaan asuttujen alueiden matkailun kehittämishankkeiden haku auki
15.06.2022 Esiintyykö pihallasi luonnonvaraista tai vanhaa, viljeltyä kuminakasvia?
15.06.2022 Luonnontuotteiden pakkausmerkinnöissä myös kuva voi johtaa harhaan
10.06.2022 Rohkeasti mukaan julkisiin hankintoihin -opas, tietoisku 17.6. klo 9.00
10.06.2022 Kansalaiskysely metsämarja- ja luonnontuotekulttuurista
09.06.2022 Toimialojen tulevaisuuden näkymissä epävarmuutta
18.01.2022 Kasviuutteilla potentiaalia älytekstiileissä
02.12.2021 Pakuri ja metsien erikoissienet seminaarin tallenteet katsottavissa
04.11.2021 Luontoyrittäjyyden tunnustuspalkinnot jaettiin
27.08.2021 Luomukeruusta on avattu tietosivut Suomen metsäkeskuksen sivuille
25.05.2021 SeAMK Ruoka 2021 - Ilmastokestävää ruokaketjua edistämässä
20.05.2021 Liity Lähiruokapäivän 11.9. toteuttajaksi!
18.05.2021 Pakastekuivaus 24.5 ja fermentointi 27.5
17.05.2021 Maailman mehiläispäivä 20.5.
12.05.2021 4. PuroMeetti 10.6. klo 12-16
28.04.2021 Hedelmien ja kasvien vuosi 2021
26.04.2021 Virtuaalinen pakastekuivausopintomatka 5.5.
23.04.2021 Fermentointi elintarvikkeissa ja ruokateollisuudessa 2021
16.04.2021 Mahlakausi on parhaillaan: Ota talteen luonnollista energiajuomaa!
25.03.2021 Hyödynnä metsän luonnontuotteet 15.4.
16.02.2021 Neuvoja-nimike jatkossa ammattitutkinnon suorittaneille
05.02.2021 Luonnontuotteet talteen – luomusta lisäarvoa -webinaari 18.2.
05.02.2021 Keruutuotekoulutukset 2021
03.02.2021 Luonnontuotteet sauna- ja hyvinvointituotteina 17.2.
01.02.2021 Superhyvä-hanke päättyy ja kiittää
28.01.2021 Luonnontuotetulojen vero-ohjetta päivitetty
23.12.2020 Hyvää Joulua!
16.12.2020 Luonnontuotteilla enemmän tuottoa metsistä
16.12.2020 Kansallispuistojen potentiaali luonnontuotealan kehitykselle
16.12.2020 Mustikkamehusta viiniä fermentoimalla
11.12.2020 Artikkeli: Metsänomistajien suhtautuminen luonnontuotteiden kartoitukseen
30.11.2020 Opas: Laatua ja laadunhallintaa luonnontuotealalle
23.11.2020 Opetusvideoita luonnonyrteistä
19.11.2020 Luonnontuotepäivien 2020 materiaalit
18.11.2020 VUODEN LUONTOYRITYS 2020 LehtoPeat Oy
18.11.2020 VUODEN LUONNONTUOTETOIMIJA 2020 Suomen metsäkeskus
18.11.2020 KUNNIAKIRJA 2020 Saska Tuomasjukka, Lapin Maria Oy
06.11.2020 Ilmoittaudu Luonnontuotepäiville 18.11.
06.11.2020 Luonnosta Sinulle -lehti 1/2020
30.10.2020 Hallituksen esitys elintarvikemarkkinalain uudistamisesta
22.10.2020 Merenkurkun luonnontuotealan kehittäminen - esimerkkejä Suomesta ja Ruotsista 3.11.
22.10.2020 Luken skenaariot koronan vaikutuksista luontomatkailuun, elintarvike- ja metsäsektoreille
20.10.2020 Luonnontuotepäivien 18.11.2020 verkkoseminaarin ilmoittautuminen on avattu
19.10.2020 Hyvinvointia metsästä -webinaari 12.11. klo 17
02.10.2020 Ruokavirasto neuvoo elintarvikeviennistä kiinnostuneita yrityksiä
30.09.2020 Lankojen sienivärjäys -työpaja 25.10. Saarijärvellä
17.09.2020 Tiedote 17.9.2020 Luonnontuotepäivät 2020 siirretään verkkoon
04.09.2020 Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028 julkaistu
27.08.2020 Katsaus metsien kasvatusmenetelmien vaikutuksista luonnontuotteiden tuotantoon
10.06.2020 Fermontoitu vähäsokerinen puolukkamehu heikentää suun taudinaiheuttajia
20.05.2020 Lääkkeitä männyn silmuista ja variksenmarjan mikrobeista
14.05.2020 Luonnosta tuotteeksi -hankkeen Yrttipoimijakoulutus 1.6. klo 18 Jyväskylässä
27.04.2020 Luontohankkeen luontopyramidi innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa
25.02.2020 Siitepölyn, pergan, propoliksen ja kuhnuritoukkien käsitteleminen 4.4. Iisalmessa
19.02.2020 Luontoalan ammattitutkinnon opiskelijaksi?
11.02.2020 Puolukkaa lisää ruokavalioon – lupaavia tutkimustuloksia marjan terveysvaikutuksista
13.01.2020 Luomukeruutuotanto ja luomukeruualueiden perustaminen
11.12.2019 Väitöstutkimus nosti esille puolukan hyviä ominaisuuksia
09.12.2019 Ruokamatkailun tuotteistaminen Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa
05.12.2019 Valtakunnallinen ulkoilututkimus
21.11.2019 Kansalaisaloite luontaishoidoista osaksi terveydenhuoltoa
27.09.2019 Luonnontuotepäivien ja tutkimusseminaarin ohjelmat on julkaistu!
29.08.2019 Visit Finland kestävän matkailun periaatteet
28.08.2019 Metsäkeskuksen luonnontuote aiheisia videoita
26.08.2019 Kantri-Sampo -hankkeen syksyn lyhytkoulutuksia sekä työpajoja
21.08.2019 Luomukeruualueilta euroja- hankkeen infotilaisuus koristehavuista
20.08.2019 Tarjoa tuotteita Ruokeva-hankkeen pilottiruokalistalle
19.08.2019 #Mummonkanssamustikkaan marjaretkiä
14.08.2019 Metsä tulee torille -tapahtumat Seinäjoella & Kajaanissa
14.08.2019 Yle: Luonnonkosmetiikkaa säätelevät lait
08.08.2019 Ruoka-ala kasvuun - Ajankohtaista asiaa elintarvikealan toimijoille, Kokkola
08.08.2019 Eväitä kasvavaan elintarvikevientiin luonnontuotteista, webinaari
08.08.2019 Kannattava liiketoiminta ja Vuorovaikutustaidoilla lisää tulosta -koulutuspäivät
20.06.2019 Foodwestin asiantuntijoiden matkaraportteja
18.06.2019 Sieniatlas-hanke hyvässä vauhdissa
18.06.2019 Luomukeruualueet karttapalveluun ja tuotteet luomuna maailmalle
17.06.2019 Kansainvälinen villivihannestapahtuma Hollolassa 22.-23.5.2020
11.06.2019 Metsämarjojen ja -sienten varastointituki haettavana
11.06.2019 Esittelyssä Mika Honkanen
11.06.2019 Digitaaliset ratkaisut avuksi luonnontuotealan haasteisiin
06.06.2019 Wild Food Savo -hankkeen infotilaisuuksia Suonenjoella & Iisalmessa
05.06.2019 Kysely metsien luonnontuotteiden hyödyntämisestä
08.05.2019 Luonnonyrteistä bisnestä -hankkeen koulutustarjontaa
06.05.2019 Nimisuojaus mahdollisuutena
25.04.2019 Luonnontuotealan uusi toimialaraportti julkaistu
23.04.2019 Juhani Siivosen kuusenkerkkäaiheinen pro gradu
16.04.2019 Ruokavirasto on julkaissut päivitetyn elintarviketieto-oppaan
10.04.2019 Kerääjärekisterin rakentaminen käynnistyy
08.04.2019 Misikangas jatkaa puheenjohtajana
04.04.2019 MARSI 2018 julkaistu: Kuivuus verotti puolukkasatoa
03.04.2019 Uusi opas safariyrittäjille moottorikelkkailun riskeistä
03.04.2019 Maastopyöräilyä turvallisesti
01.04.2019 Keruumenetelmien ideakilpailun tulokset julkistetaan
26.03.2019 Luonnosta lautaselle -hanke järjestää koulutuskokonaisuuden luonnonyrttien keruusta
26.03.2019 Iskussa maailmalle! Yrityksiä haetaan toimintaan mukaan
21.03.2019 Kansalaiset voivat täydentää Luken marjahavainnot.fi palvelua
21.03.2019 Luonnonkosmetiikka-alan myynti kasvaa entisestään
19.03.2019 Kihokki-seminaarin aineistot
19.03.2019 Kutsu vuosikokoukseen!
19.03.2019 Pilottikohteet Sustainable Finland -ohjelmaan on valittu
18.03.2019 Vuoden retkikohde 2019 on valittu
18.03.2019 Nomadi mobiilisovelluksesta lisäarvoa luonnonyrttiyrittäjälle 10.4.2019 klo 13-16
11.03.2019 Superhyvä - Hyvinvointituotteiden tuotekehitysfoorumi 19.9. Seinäjoella
11.03.2019 Biobisnestä luonnosta -tapahtuma Oulussa 21.3.
04.03.2019 MeLua metsään-hanke: Tuottavuuden kehittäminen -työpaja, Kajaani
18.02.2019 Alueellisten matkailutyöpajojen kierros käynnissä
14.02.2019 MoreNPBiz-hanke
13.02.2019 Kasviravintolisät enimmäkseen turvallisia
13.02.2019 Luonnontuotealan hanketoiminnasta raportti
11.02.2019 Kasvupolkuohjelmaan valittu 30 lupaavaa yritystä
11.02.2019 Suomalaiset raaka-aineet ovat vientivaltti luonnontuotealalla
07.02.2019 Suomen matkailu jälleen ennätystasolla
30.01.2019 Suomen parasta ruokamatkailutuotetta etsitään
29.01.2019 Luonnon raaka-aineet kosmetiikkateollisuudessa - seminaari
29.01.2019 AFINET tapahtuma Joensuussa
29.01.2019 Suomen 4H-liitto hakee projektityöntekijää Töitä luonnosta -hankkeeseen
29.01.2019 Matkailun toimialaraportti julkaistu
28.01.2019 Luonto matkailussa -kilpailun tulokset
21.01.2019 #ulkonakuinlumiukko-kampanja alkaa 2.2
17.01.2019 Kotimaan matkailukampanja sai 35 000€ valtionavustuksen
17.01.2019 Vuoden retkikohde 2019 äänestys
15.01.2019 Hankintareffeiltä eväitä liikevaihdon kasvuun
21.12.2018 Metsien luomusertifioinnin mahdollisuudet
21.12.2018 Markkinatietoa maailmalta MarketWisesta
20.12.2018 Mukaan kv-saunaelämyksiä tarjoavaan verkostoon
03.12.2018 Marjauutteesta apu superbakteereihin
03.12.2018 Opintomatka: Kiantama Oy ja Arktiset Aromit ry
29.11.2018 KasvuOpen -sparrausta luontoyrittäjille
28.11.2018 Luonnontuotepäivien 2018 materiaalit
23.11.2018 Vientivaltit valmiina - raaka-ainesaatavuus haastavaa
20.11.2018 Arktisuus elintarvikeviennin kärkenä -seminaarin materiaalit
12.11.2018 Luontoyrittäjien liiketoiminnan osaamistarpeet tunnistettu
05.11.2018 Variksenmarjassa bakteereja tuhoavia yhdisteitä
02.11.2018 Inari Arctic Cosmetics Oy top 10:ssä Kasvu Openissa
30.10.2018 Kohderyhmäopas matkailuyrityksille
05.10.2018 Flavonoidit vaikuttaa tyrnin makuun
04.10.2018 Kasvua elintarvikealalle -seminaari
02.10.2018 Luonnontuoteala nyt - entä tulevaisuudessa -seminaari
17.09.2018 Luonnonkosmetiikan työpaja 03.-05.10.
12.09.2018 Infotilaisuuksia luonnonyrttien mahdollisuuksista
11.09.2018 Luonnontuotealan näkymiä
06.09.2018 Markkinointivinkkejä ruokayrityksille
31.08.2018 Arktinen ruoka - viennissä valtti

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi