Reportterit viestivät metsästä ja luonnosta sekä niihin liittyvistä aiheista, ilmiöistä ja tapahtumista

 

4H-järjestön hankkeissa työskentelevät Metsäreportteri Laura ja Luontoreportteri Martta viestivät aktiivisesti eri viestintäkanavia käyttäen niin nuorille kuin muillekin metsistä ja luonnosta kiinnostuneille. Viestintäkanavina ovat nuorten suosimat blogit sekä sosiaalisessa mediassa Instagram ja Twitter.

 

 

Reportterit ovat itsekin nuoria ja raportoivat nuoria kiinnostavista jutuista

Nuoria kiinnostavat mm. alojen koulutusmahdollisuudet, metsä- ja luontopelit, nuorten metsätapahtumat, messut ja ylipäätään kaikki ajankohtaiset asiat. Reporttereiden tehtävänä on saada nuoret innostumaan metsistä ja luonnosta toimeentulon ja hyvinvoinnin lähteenä, virkistyspaikkana tai ihan vain pohtimaan omaa luontosuhdettaan ja metsien merkitystä.

 

 

Nuorten nuorille viestiminen eri some kanavia käyttäen on todettu hyväksi käytännöksi ja antoisaksi työkokemukseksi myös reporttereille itselleen. Metsätalousinsinööriksi opiskelevan Lauran mukaan metsäala on niin laaja kenttä, ettei sitä oikein itsekään vielä tajua. Metsä onkin hänelle tärkeä paikka niin opiskelujen kuin harrastusten kautta. Kesäkuussa reportterin työnsä lopettaneelle Marttalle parhaiten työstä jäi mieleen hauska ja hyödyllinen luonnonkosmetiikka -kurssi sekä hyvällä yhteishengellä varustettu metsäkuutiokilpailu. Martta suosittelee vastaavanlaisia töitä myös muille nuorille, sillä työn ohella hän on oppinut paljon uutta. Molemmat reportterit ovat päässeet tutustumaan hienojen kohteiden lisäksi uusiin ihmisiin ja luomaan omia verkostoja.

 

Lisätietoja ja julkaisuja voit lukea alla olevista linkeistä:

Instagram: @metsareportteri ja @luontoreportteri

Twitter: @metsareportteri

http://luontoreportteri.blogspot.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi