Ajankohtaista

Eduskuntaan on perustettu Eläinavusteinen työryhmä


03.06.2022

Tiedote

 

Eduskuntaan on perustettu tämän vuoden alussa Eläinavusteinen työryhmä. Ryhmän tarkoitus on edistää eläinavusteista työskentelyä Suomessa ja vakauttaa sen asemaa osana sosiaali- ja terveyspalveluita sekä kasvatus- ja opetustoimea. Tavoitteenamme on lisätä tietoa, pyrkiä vaikuttamaan alan koulutusmahdollisuuksiin sekä edistää aiheeseen liittyvää tutkimusta.

 

Eläinavusteiset palvelut voivat olla yhtenä keinona vastaamassa kasvaviin hyvinvointi- ja terveyshaasteisiin. Eläinavusteisessa työssä sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattilainen ottaa eläimen mukaan työhönsä asiakkaan kasvatus-, hyvinvointi- tai kuntoutustavoitteen saavuttamiseksi. Työskentely on suunnitelmallista ja vastuullisesti toteutettua niin asiakkaan kuin eläimen näkökulmasta. Eläimen läsnäolo vahvistaa osallistujan aktiivisuutta ja positiivisempaa virettä, edistää ihmisten välistä vuorovaikutusta ja luottamussuhteen syntymistä sekä tehostaa kuntoutusprosesseja vahvistamalla motivaatiota ja sitoutumista.

 

Eduskunnan eläinavusteisen ryhmän perustajana ja puheenjohtajana toimii kansanedustaja Sofia Virta. Mukana on useita kansanedustajia ja joukko alan asiantuntijoita. Asiantuntijajäsenistö koostuu tutkijoista, alan toimijoista sekä palveluita käyttävistä tahoista. Ryhmän toimintaa voi seurata muun muassa puheenjohtajamme some-kanavien kautta; Instagram: virtasofia, facebook: sofiavirtaofficial. Seuraavaksi olemme järjestämässä kansalaisinfo -tilaisuutta asiaan liittyen. Kansalaisinfo on 15.6. klo 16-18. Tapahtumasta tulee kutsu ja tietoa sosiaalisen median kanaville.

 

Lisätietoja asiasta antaa
Eduskunnan eläinavusteisen työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Sofia Virta sofia.virta@eduskunta.fi
Ryhmän sihteeri, asiantuntijajäsen Maria Siutla maria.siutla@gmail.com


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi