Ajankohtaista

Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla- koulutus


18.12.2023

Riveria koulutuspalvelut oy järjestää tammikuusta 2024 alkaen uutta koulutusta elintarvikealalla työskenteleville henkilöille ja maatilakytkennäisille elintarvikealan yrittäjille sekä yrityksille, jotka laajentavat toimintaa elintarviketeollisuuteen.

 

Koulutus on tarkoitettu elintarvikealalla työskenteleville, maatilakytkentäisille elintarvikealan yrittäjille sekä yrityksille, jotka laajentavat toimintaansa elintarviketeollisuuteen.

 

Koulutus antaa eväitä elintarvikealan liiketoiminnan kehittämiseen, myyntiin ja markkinointiin. Kouluttajina on useita elintarvikealan asiantuntijoita. Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa.

Koulutus toteutetaan hybridikoulutuksena vuorovaikutteisesti:
- Lähi- / Teams-opiskelu
- Itseopiskelu
- Työssä oppiminen
- Tiivis yhteistyö työelämän ja asiantuntijoiden kanssa
- Vierailut, opinto-ohjaus sekä tietotekninen tuki

 

Koulutuksen nimi on ”Elintarvikkeiden myynti- ja markkinointiosaaminen koti- ja vientimarkkinoilla”.  Sitä rahoittaa Jotpa, Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Koulutus on osallistujille maksuton ja se toteutetaan hybridikoulutuksena.

 

Koulutukseen järjestettiin infotilaisuus 12.12.2023, josta tehtiin PowerPoint -esitys. Koulutuksen moduuleista 1-3 on kerrottu koulutuspäivät ja asiantuntijat esityksen sivuilla 11-13.

 

Ilmoittautuminen koulutuksiin 17.11.2023 - 15.10.2024. Lisäksi ennen koulutusta koulutuspalvelut lähettää sähköpostilla kutsun koulutukseen, jossa tarkempi ohjeistus ja Teams-linkki.

 

KOULUTUKSEN ASIANTUNTIJAT


• Birgitta Partanen, Arktiset Aromit ry
• Eeva-Liisa Lilja, Jukka-Pekka Inkinen Fennopromo Oy
• Hanne Husso, Husso Consulting
• Heli Pirinen, Idea Nature Oy – aitoluonto.fi
• Jaana Elo, Koko Palvelut
• Jaana Puhakka, ProAgria Itä-Suomi/Maa- ja kotitalousnaiset
• Janne Rantanen, Onion Ventures
• Jari Rouvinen, MTK Pohjois-Karjala
• Mira Loponen, KonMira
• Tiina Kuittinen
• Tuomas Kinnunen, Bränditoimisto Vaganza
• Ville Korkalainen, Porokylän Leipomo Oy

 

MODUULI 1: FAKTAPOHJAISEN TUOTANTOTIEDON HYÖDYNTÄMINEN KOTI- JA VIENTIMARKKINOILLA

 

Ajankohta: joulukuu 2023 – tammikuu 2024
Kesto: 2 x 27 h

Perustietoa elintarvikealasta
8.1.2024 klo 13.00-15.00
Hanne Husso, Husso Consulting
Leena Hyrylä, Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Liiketoiminnan perusteita
11.1.2024 klo 12.30-15.30
Janne Rantanen, Onion Ventures

Laadunhallinta ja laadunhallintajärjestelmät
16.1.2024 klo 12.30-15.00
Tiina Kuittinen
18.1.2024 klo 13.00-15.00
Jaana Elo, KoKo Palvelut

Tuotantoprosessit
24.1.2024 klo 13.00-15.00
Tiina Kuittinen

Käytännön yritysesimerkki elintarvikealalta
30.1.2024 klo 12.00-14.00 (tarkentuu myöhemmin)

 

MODUULI 2: JALOSTUSASTEEN NOSTAMINEN VIENTITUOTTEESSA

 

Ajankohta: helmikuu 2024
Kesto: 2 x 27 h

Investoinnit ja rahoitus
1.2.2024 klo 13.30-15.30
Hanne Husso, Husso Consulting

Vientituotteen arvonluonti
6.2.2024 klo 13.30-15.30
Eeva-Liisa Lilja /Jukka-Pekka Inkinen, Fennopromo

Tuotekehitys ja innovointi
12.2.2024 klo 12.00-15.30 ja 16.2.2024 klo 13.30-15.30
Heli Pirinen, Idea Nature Oy
15.2.2024 klo 12.00-15.30
Jaana Puhakka, Pro-Agria Itä-Suomi / Maa- ja kotitalousnaiset

Jatkojalostus
20.2.2024 klo 12.30-15.30
Jaana Elo, KoKo Palvelut

Uudet teknologiat ja prosessiosaaminen
21.2.2024 klo 13:00-15:00
Ville Korkalainen, Porokylän Leipomo + 2 muuta yritystä

Käytännön yritysesimerkki, vierailu
29.2.2024 klo 12-14 (tarkentuu myöhemmin)

 

MODUULI 3: BRÄNDÄYS, BRÄNDIYHTEISTYÖT KOTI- JA VIENTIMARKKINOILLA

 

Ajankohta: maaliskuu 2024
Kesto: 1 x 27 h

Brändi ja kilpailuetu, brändin kehittäminen ja brändin viestintä
5.3.2024 klo 12.00-15.30
Tuomas Kinnunen, Mainostoimisto Vaganza

Brändiyhteistyöt, käytännön yritys ja yhteistyö esimerkit (kotimaa/ulkomaa)
7.3.2024 klo 12.00-15.30
Tuomas Kinnunen, Mainostoimisto Vaganza

Etätehtävä ja verkostoitumismatka
13.-15.3.2024 Gastro-messut & Pactec/ FoodTec & Plast Expo
Hanne Husso, Husso Consulting
Marja-Leena Hirvonen, Riveria

 

MODUULI 4: ELINTARVIKKEIDEN MYYNTI- JA MARKKINOINTIOSAAMINEN KOTI- JA VIENTIMARKKINOILLA

 

Ajankohta: huhtikuu 2024
Kesto: 2 x 27 h

Sisältö:
- Tehokkaan myynnin ja markkinoinnin menetelmät, kanavat ja materiaalit
- Mitä tarkoittaa laadukas ja onnistunut kaupallistaminen?
- Kuinka myyn ja markkinoin tuotteitani?
- Asiakkuus on enemmän kuin pelkkä asiakas
- Benchmarking - yritys-/ verkostoitumismatka
- Käytännön yritysesimerkki elintarvikealalta

 

MODUULI 5: MARKKINAOSAAMINEN JA MARKKINOIDEN RISKIENHALLINTA KOTI- JA VIENTIMARKKINOILLA

 

Ajankohta: toukokuu 2024
Kesto: 2 x 27 h

Sisältö:
- Kohdemarkkinatuntemus - elintarvikealan trendit
- Keskeiset vientimarkkinat ja niiden ominaispiirteet
- Tunnista elintarvikealan ja yrityksesi riskit
- Elintarvikealan tärkeys osana huoltovarmuutta
- Käytännön yritysesimerkit elintarvikealalta

 

MODUULI 6: KULTTUURIYMPÄRISTÖN TUNTEMUS

 

Ajankohta: kesäkuu 2024
Kesto: 2 x 27 h

Sisältö:
- Tunnista markkina-alueiden erilaiset toimintakulttuurit ja liiketoiminnan erityispiirteet
- Saat tietoa keskeisistä markkina-alueista: kotimaa, Eurooppa, Aasia, USA
- Käytännön yritysesimerkit elintarvikealalta

 

MODUULI 7: KANSAINVÄLINEN MYYNTI

 

Ajankohta: elokuu 2024
Kesto: 2 x 27 h

Sisältö:
- Kansainvälistymisen mahdollisuudet ja haasteet liiketoiminnalle
- Kuinka myyn tuotteitani kansainvälisillä markkinoilla: myyntikanavat ja menetelmät
- Käytännön yritysesimerkki elintarvikealalta

 

MODUULI 8: PAKKAUSOSAAMINEN KOTI- JA VIENTIMARKKINOILLA

 

Ajankohta: syyskuu 2024
Kesto: 2 x 27 h

Sisältö:
- Tunnetko pakkausvaatimukset ja lainsäädäntöä?
- Ideoita pakkaussuunnitteluun ja tietoa pakkauskoneista ja -laitteista
- Kestävän kehityksen mukainen pakkaustoiminta ja uudet innovaatiot
- Benchmarking – yritys-/verkostoitumismatka
- Käytännön yritysesimerkki elintarvikealalta

 

MODUULI 9: MARKKINATIEDON HYÖDYNTÄMINEN KOTI- JA VIENTIMARKKINOILLA

 

Ajankohta: lokakuu 2024
Kesto: 2 x 27 h

Sisältö:
- Menestyvä yritys seuraa markkinoita ja ennakoi tulevaisuutta
- Mitä on markkinatietous ja mitä hyötyä siitä on liiketoiminnan kehittämisessä?
- Kuinka kerään, jalostan, analysoin ja hyödynnän markkinatietoa?
- Käytännön yritysesimerkki elintarvikealalta

 

MODUULI 10: VIESTINTÄOSAAMINEN KOTI- JA VIENTIMARKKINOILLA

 

Ajankohta: marraskuu 2024
Kesto: 2 x 27 h

Sisältö:
- Onko viestintäosaamisesi ajan tasalla?
- Mitä on tehokas ja nykyaikainen myynti- ja markkinointiviestintä?
- Osaatko hyödyntää digitaalisen markkinoinnin malleja ja työkaluja?
- Käytännön esimerkit viestinnästä elintarvikealalta

 

MODUULI 11: RIVERIA FOOD FORUM -ELINTARVIKEALAN KANSAINVÄLINEN TAPAHTUMA

 

Ajankohta: marraskuu 2024
Kesto: 1 x 27 h

Sisältö:
- Riveria Food Forum tapahtuman ideointi ja suunnittelu koulutukseen osallistuvien kanssa
- Riveria Food Forum-tapahtuma
- Koti- ja vientimarkkina ajankohtaiskatsaus
- Verkostoitumistapahtuma: Yritys- ja tuote-esittelyt ja maistatukset
- Koulutuksen yhteenveto 

 

Koulutuksen maksu ja muut lisätiedot
Maksu- ja peruutusehdot

 

Lisätietoja:

Marja-Leena Hirvonen

lehtori, hygieniapassitestaaja

Riveria // Elintarvikeala

Maakunnan elintarviketuotantoverkoston vahvistaminen – ME-hanke

Postiosoite: PL 70 // 80101 Joensuu

Käyntiosoite: Peltolankatu 4, Päätalo, 2 kerros // 80220 Joensuu

+358 503 066 257 // marja-leena.hirvonen@riveria.fi


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi