Ajankohtaista

Etsintäkuulutus kokoelmista


17.10.2023

Suomen Erämuseosäätiö on perustamassa Imatralle valtakunnallista Erä- ja luontokulttuurimuseota, joka tallentaa ja esittelee ihmisen ja luonnon erottamatonta suhdetta.

 

Museon aihealueita ovat luonnon virkistyskäyttö ja luonnontuotteiden keräily, kalastus ja metsästys. Retkeily, luonnossa liikkuminen ja myös luonto hyvinvoinnin, luovuuden ja inspiraation lähteenä kuuluvat museon aihealueeseen. Luonto elämisen perusedellytyksenä ja elinkeinotoiminnassa otetaan myös huomioon tallennuksessa.

 

Tarkoituksena on kartoittaa kyselyllä sitä, mitä eri tahoilla on erityisesti luonnon virkistyskäyttöön ja keräilyyn liittyvää esineistöä, valokuvia, arkistoaineistoa yms. Näitä aihealueita ei tallenna järjestelmällisesti yksikään Suomen ammatillisista museoista. Metsästyksen ja kalastuksen aihepiirien kokoelmia tallennetaan ammatillisten museoiden toimesta.

 

Kyselyllä saatu tieto auttaa meitä määrittelemään mm. tulevan museon tallennusta ja näyttelyitä. Haluamme tietää mitä meidän pitää tallentaa, jotta mm. tallennuksen ns. mustat aukot tulisi täytettyä.

 

Toivomme mahdollisimman paljon vastauksia ja kaikki vastaukset ovat tervetulleita. Vastausten ei tarvitse olla pitkiä ja kaikenkattavia. Lukumäärät voi ilmoittaa arvioina. Etsimme sekä esineistöä, että arkisto ja valokuvamateriaalia.

 

Lisätietoja tai tarkennuksia antaa kokoelma-amanuenssi Sari Mustajärvi, sari.mustajarvi(at)eramuseo.fi, +358 44 709 6672. Vastauksia voi myös antaa sähköpostitse, jos se on helpointa.

 

Linkki kyselyyn.

 

Toivomme vastauksia 31.10.2023 mennessä.

 

Lue lisää museosta ja hankkeesta nettisivuiltamme.


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi