Ajankohtaista

Ilmoittaudu Turun 2018 luonnontuotepäiville!


27.09.2018

Valtakunnalliset luonnontuotepäivät pidetään Turussa 22.-23.11.2018. Luonnontuotealan perinteisessä tapahtumassa tarkastellaan tällä kertaa erityisesti luonnontuotealaa osana ruokasektoria. Monipuolisen seminaariosuuden teemoja ovat alan ajankohtaisasiat, toimitusketjut luonnosta jalostukseen ja kauppaan, kuluttajalähtöinen tuotekehitys, luonnontuotteiden tuoma lisäarvo sekä ruokaelämykset ja -matkailu. Retkeilypäivänä tutustumme Varsinais-Suomen luonnontuotealan yritystoimintaan ja koulutukseen. Lisäksi 22.11.2018 illalla järjestetään yhteinen seminaaripäivällinen oheisohjelmineen. Luonnontuotepäivät on suunnattu luontoalan ja ruokasektorin yrittäjille, kouluttajille, hankkeiden vetäjille, kehittäjille, rahoittajille sekä muille alasta kiinnostuneille.

 

Paikka: Virastotalon auditorio, Itsenäisyydenaukio 2, 20800 Turku.

Ilmoittautuminen 15.11.2018 mennessä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Tapahtuman hinnat ja lisätietoa löytyy ilmoittautumislomakkeelta. Huomioithan, paikat tapahtumaan täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Luonnontuotepäivien ohjelma:

 

Seminaari torstaina 22.11.2018

 

Klo 9.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

Klo 9.30 Luonnontuotepäivien avaus, Esa Wrang, ohjelmajohtaja, Food from Finland, Business Finland

 

Teema 1 Luonnontuotealan ja ruokasektorin ajankohtaisasiat

Klo 9.45 Ajankohtaista luonnontuotealalla, Anne Ristioja, toimialapäällikkö, Lapin ELY-keskus

Klo 10.00 Luonnontuoteala osana ruokasektoria, Päivi Töyli, projektipäällikkö, Turun yliopiston Brahea-keskus, Ruokasektorin koordinaatiohanke

Klo 10.15 Uudistuksia luonnontuotealan ammatillisessa koulutuksessa, Juha Rutanen, toiminnanjohtaja, Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry

 

Klo 10.30 Tauko

 

Teema 2 Toimitusketjut luonnosta jalostukseen ja kauppaan

Klo 10.40 Tukun ja paikallisten pientuottajien yhteistyö, Etta Tuokkola, tuotepäällikkö, HoReCa-tukku Kespro

Klo 11.00 Villiyrttejä ammattikeittiöihin, juomateollisuuteen ja elintarvikejalostajille, kokemuksia Uudeltamaalta, Siiri Mäkelä, projektipäällikkö, Suomen 4H-liitto ry ja Anikó Lehtinen, lehtori, Laurea-ammattikorkeakoulu, Ruokaa luonnosta -hanke

Klo 11.25 Miten raaka-aineiden toimitushaasteita ratkotaan? Pasi Kuronen, markkinointipäällikkö, keittiömestari, Mimis Kotipellon puutarha

Klo 11.45 Jakamistaloudesta uusia ratkaisuja liiketoimintaan, Leena Erälinna, projektipäällikkö, Turun yliopiston Brahea-keskus

Keskustelua

 

Klo 12.10 Lounas ja tutustuminen esittelypöytiin

 

Teema 3 Kuluttajalähtöisyys tuotekehityksessä

Klo 13.20 Ruokaelämyskeskus Flavoria – kuluttajat kehityksen keskiössä, Laura Forsman, tutkimus- ja konseptointipäällikkö, Turun yliopisto

Klo 13.45 Metsäsienten aistinvaraiset ominaisuudet, Heikki Aisala, tohtorikoulutettava, Turun yliopisto

Klo 14.10 Kerkkäglögi - tuotekehityskokemuksia, Saska Tuomasjukka, toimitusjohtaja, Lapin Maria Oy

Keskustelua

 

Klo 14.40 Iltapäiväkahvit ja tutustuminen esittelypöytiin

 

Teema 4 Ruokaelämykset, luonnontuotteista lisäarvoa palveluihin

Klo 15.20 Teijon kansallispuiston luontoruokapaketit matkailijoille, Krista Gustafsson, toimitusjohtaja, Ruukkimatkailu Oy

Klo 15.40 Artesaaniruokaa, Margot Wikström, ruoka-artesaani, puheenjohtaja, Suomen Artesaaniruoka ry

Klo 16.00 Luonnontuotteista uniikkeja tuote- ja matkailukokemuksia, Susanna Kankare, toimitusjohtaja, Ägräs Distillery Oy

 

Klo 16.30 Keskustelua ja päivän yhteenveto

Klo 16.50 Seminaariosuus päättyy

 

Klo 19.00 Luonnontuotteilla räätälöity päivällinen, Aitiopaikka-sali, Valtion Virastotalo, Itsenäisyydenaukio 2

Tervetulomalja, alkupalat, pääruoka, jälkiruoka ja kahvi, ohjelmaa

 

Retkeily perjantaina 23.11.2018

 

Klo 8.00 Kokoontuminen retkeilylle, Scandic Turku, Eerikinkatu 30

Klo 8.15 Lähtö kokoontumispaikalta (bussikuljetus)

 

Teema 5 Luonnontuotealan yrittäjyyttä ja koulutusta Varsinais-Suomessa

Klo 8.30 Oy Roberts Ab: esittely Inkilänkatu 3, Turku, https://www.roberts.fi/fi/

 

Klo 9.30 Ajomatka seuraavaan kohteeseen

Klo 10.20 Fuengicon Oy / Donna Taponero: esittely Irene ja Juha Taponen, Heikolantie 1, Marttila, http://www.donnataponero.com/

 

Klo 11.15 Ajomatka seuraavaan kohteeseen

Klo 12.15 Tuorlan Majatalo ja Lähiruokapuoti: lounas ja ostosmahdollisuus Marja Vaiste, Tuorlantie 1E, Piikkiö (Kaarina), https://www.tuorlanmajatalo.fi/

 

Klo 13.15 Siirtyminen seuraavaan kohteeseen

Klo 13.20 Ammattiopisto Livia, Maaseutuopisto Tuorla: luonnontuotealan koulutus, Taina Kummunsalo, Tuorlantie 1, Piikkiö (Kaarina) http://www.livia.fi/fi/opistot/maaseutuopisto-tuorla

 

Klo 14.20 Lähtö paluumatkalle

Klo 14.45 Saapuminen Turun rautatieasemalle

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi