Ajankohtaista

Julkaisu luonnontuotealaa koskevasta säädännöstä


14.09.2017

Itä-Suomen yliopisto on julkaissut raporttikokonaisuuden metsien ei-puuaineisten raaka-aineiden kuten mahlan, kuusen kerkkien, pihkan, kuntan ja pakurin tuotantoa ja jalostusta koskevasta säädännöstä. Julkaisussa tarkastellaan aihetta elintarvike- ja ympäristölainsäädännön näkökulmista. Lisäksi arvioidaan FSC-metsäsertifioinnin merkitystä ja kehittämistarpeita luonnontuotteiden kannalta.

 

Selvitystyön raportti on suunnattu luonnontuotealasta kiinnostuneille yrittäjille, opiskelijoille ja päättäjille johdatteluksi aihepiiriin. Laajan tarkastelun ohella julkaisussa suositellaan kuitenkin tutustumista voimassa olevaan lainsäädäntöön sekä tarkistamaan käynnistettävän luonnontuotealan toiminnan lainmukaisuus, säädösten tulkinta ja soveltaminen valvovalta viranomaiselta.

 

Julkaisun on kirjoittanut Tero Laakso osana Luonnonvarakeskuksen ja Itä-Suomen yliopiston yhteistyössä toteuttamaa Luonnontuotteista uutta liiketoimintaa -hanketta (LUMO-INKA).

 

Lähde

Laakso, Tero (2017): Kolme näkökulmaa metsien ei-puuaineisiin raaka-aineisiin ja niistä valmistettaviin tuotteisiin: oikeudellis-hallinnollinen tarkastelu.

Julkaisun pysyvä verkko-osoite

http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-61-2547-3


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi