Ajankohtaista

Kalastusmatkailun kehittämisohjelma on julkaistu


21.05.2024

Kuva: Johannes Sipponen

Suomen vesistöissä ja kalakannoissa on valtava potentiaali kalastusmatkailun kehittämiseen. Yhtä mieltä ollaan myös siitä, että Suomella on heikko imago kansainvälisillä markkinoilla ja palvelutarjonta ei kaikilta osin vastaa kysyntää. Myös palvelujen kehittäminen ja markkinointi on vähäistä. Muun muassa näihin tarpeisiin pyritään vastaamaan kalastusmatkailun kehittämisohjelman toimenpiteillä.

 

Kalastusmatkailua kehitetään kohti kunnianhimoista tavoitetta: Kehittämisohjelma visioi Suomeen monipuolisia ja Euroopan laadukkaimpia kalastuspalveluja vuodeksi 2034.Monialaisen työryhmän laatima ja lähes 30 sidosryhmän kommentoima kalastusmatkailun kehittämisohjelma on nyt valmistunut.

 

Kehittämisohjelma sisältää toimenpide-esitykset palvelujen ja liiketoiminnan, myynnin ja markkinoinnin sekä toimintaympäristön kehittämiseksi. Esitettyjen toimenpiteiden toteutukseen tarvitaan asiantuntemusta ja työpanosta laajasti kalastusmatkailuun linkittyviltä toimijoilta. Keskeisiä tahoja ovat vesialueiden omistajat ja kalatalousalueet, kunnat ja maakunnat, kalastus- ja matkailualan järjestöt sekä tutkimuslaitokset ja valtionhallinto. 

 

Maa- ja metsätalousministeriö myöntää siemenrahoitusta kehittämisohjelman toteuttamista valmistelevien hankkeiden suunnittelua ja pienimuotoista pilotointia varten. Määrärahaa on haettavissa yhteensä 230 000 euroa. Hakemukset kalastusmatkailun hankkeiden erityisavustuksiin tulee jättää maa- ja metsätalousministeriön kirjaamoon 14.6.2024 mennessä. Voit tutustua aiheeseen tarkemmin osoitteessa: https://mmm.fi/-/kalastusmatkailun-kehittamisohjelma-on-julkaistu

 

Lisätietoa maa- ja metsätalousministeriöstä:
kalastusneuvos Eija Kirjavainen, puh. 0295 162 404, eija.kirjavainen@gov.fi
Tutustu Kalastusmatkailun kehittämisohjelmaan
Ohje kalastusmatkailun avustusten hakemiseen


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi