Ajankohtaista

Keruutuotteet laadukkaina metsästä pöytään


15.12.2022

Keruutuotteemme, villinä kasvavat luonnonmarjat, -sienet ja luonnonyrtit ovat arvostettuja monista syistä. Ne ovat terveellisiä, puhtaita ja myös ympäristön kannalta erinomainen valinta. Tuotantoketjun alku, keruutoiminta, on ratkaisevan tärkeä lopputuotteen laadun kannalta. Webinaarissa 15.12. klo 9–12 käsitellään laadun ja tuoteturvallisuuden varmistamista metsästä pöytään.

 

Keruutuotteiden korkea laatu voidaan helposti pilata väärällä käsittelyllä ja huonolla hygienialla. Laadun varmistaminen on tärkeää yhtä lailla yrityksille kerättäessä kuin viime vuosina nopeasti kasvaneessa kaupassa suoraan kerääjältä kuluttajalle. Pahimmillaan väärä käsittely voi olla turvallisuusriski.

 

Webinaarissa käydään läpi laatuun vaikuttavia tekijöitä, hygieniavaatimuksia ja käytännön esimerkkejä, joita keruuketjun alkupäässä on tullut vastaan. Tilaisuudessa käydään läpi keruuketjua metsästä ensiostajalle, ostopisteeseen ja torimyyntiin asti, käsittelemättöminä tai kauppakunnostettuina tuotteina. Jatkojalostusta ja sen vaatimuksia webinaarissa ei käsitellä.

 

Asiantuntijapuheenvuoroissa aihetta käsittelevät Noora Tolin Ruokavirastosta, Hannu Piispanen Pro Pakuri ry:stä, Anu Tossavainen Arktiset Aromit ry:stä ja Susan Kunnas Luonnonvarakeskuksesta. Puhujille voi myös lähettää ennakkoon kysymyksiä tästä.

 

Webinaari on suunnattu luonnontuotealan yrittäjille, kuntien elintarvikevalvojille, alan opettajille, opiskelijoille ja kehittäjille sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Webinaariin ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

 

Webinaarin järjestävät yhteistyössä Ruokavirasto sekä Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti II, Luonnontuotealan täydennyskoulutus ja Suomalaisten pakurikääpä- ja muiden erikoissienituotteiden taloudellisen potentiaalin edistäminen -hankkeet.

 

Tilaisuuden ohjelma ja osallistumislinkki löytyvät täältä. Tervetuloa mukaan nostamaan keruutuotteiden laatua!

 

Lisätietoja:

Birgitta Partanen, birgitta.partanen@arktisetaromit.fi, p. 040 580 1186


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi