Ajankohtaista

Kokkailua kosteikkokasveista 7.6. Helsingissä


25.05.2023

Tervetuloa seuraamaan kokkailua kosteikkokasveista!

 

Aika: ke 7.6. klo 18

Paikka: Kellohalli, Työpajankatu 2 rakennus 1 e, 00580 Helsinki

 

Nyt on mahdollisuus päästä maistamaan potentiaalisista ilmastoystävällisistä kosteikkoviljelykasveista, kuten karpalosta, lakasta ja väinönputkesta tehtyjä ruokia ja jälkiruokia. Lisäksi kokkikisan raati arvioi osmankäämiannoksen.

 

Kokkaustapahtumassa on mukana kolme villiyrttikokkia: Edith Keto, Janne Länsipuro ja Jyrki Tsutsunen.

 

Tervetuloa seuraamaan leikkimielistä kokkikisaa ja maistelemaan heidän loihtimiaan herkkuja!

Maistiaisannokset ovat maksuttomia ja pieniä. Kosteikkoviljely on Suomessa aivan uusi ala, jolle vasta luodaan arvoketjuja.

 

Kosteikkoviljelyllä voidaan ehkäistä ojitettujen turvemaiden hiilivaraston hävikkiä. Turvepeltoja voidaan vettää eli nostaa pohjaveden pinnan korkeutta ja viljellä alueilla kosteikkokasveja. Raaka-aineiden jalostaminen edellyttää vielä kehitysideoita useilla aloilla.

 

Illan ohjelmassa on myös luontoaiheista musiikkia, esittäjänä Duo Lux: Sandy Ahjo (huilu) ja Marja Nevankallio (konserttikantele).
Tervetuloa seuraamaan kokkausnäytöstä, kuuntelemaan musiikkia ja viettämään hauskaa iltaa aivan uusienkin ruokien äärelle!

 

Ilmoittaudu mukaan täällä mielellään viimeistään 31.5., jotta osallistujamäärän arviointi on helpompaa.

Kutsua saa myös mielihyvin levittää verkostoissanne.

 

Lisätietoja:

Riitta Savikko
Tutkija, Luke
029 532 6778, riitta.savikko@luke.fi

 

 

Tapahtuman järjestää Luonnonvarakeskuksen Turvepeltojen ilmastokestävä viljely - viljelijän näkökulma (TURINA) -hanke, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi