Ajankohtaista

Kommentoi Luonnontuotealan toimintaohjelman luonnosta


16.11.2022

Uuden Luonnontuotealan toimintaohjelman luonnos on laitettu alaan liittyvien toimijoiden ja yritysten kommentoitavaksi. Toimintaohjelman tarkoituksena on suunnata ja koota alan tutkimus- ja kehittämistyötä, jotta alan tarjoamat mahdollisuudet kyettäisiin hyödyntämään, ja alalle kohdennetuille resursseille saataisiin lisää vaikuttavuutta. Kommentointiaikaa on 7.12.2022 saakka.


Ohjelma on tarkoitettu työkaluksi alan kehittäjille, kouluttajille, tutkijoille, yrittäjille sekä rahoittajille. Toimintaohjelmassa kuvataan luonnontuotealan kehittämisen tavoitteet ja painopisteet. Esitettävät tavoitteet ja toimenpiteet on muotoiltu alalta tunnistettujen kehittämistarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan ennakoiden alaan lähitulevaisuudessa vaikuttavia ilmiöitä ja trendejä.


Toimintaohjelman päivitysprosessiin on osallistettu luonnontuotealan toimijoita ja asiantuntijoita eri puolilta Suomea. Alan näkymiä ja kehittämiskohteita tarkasteltiin viidessä verkkotyöpajassa. Lisäaineistoa toimintaohjelman laatimisen tueksi hankittiin alan hanketoimintaa käsitelleillä erillisselvityksillä sekä yrittäjille ja hanketoteuttajille suunnatuilla kyselyillä.


Toimintaohjelman laatimisprosessista ovat vastanneet Juha Rutanen Helsingin yliopisto Ruralia-instituutista, luonnontuotealan toimialapäällikkö Sirkku Wacklin ja toiminnanjohtaja Birgitta Partanen Arktiset Aromit ry:stä.


Toimintaohjelmaluonnokseen liittyvät kommentit, korjaukset ja täydennysehdotukset pyydetään toimittamaan 7.12.2022 mennessä Juha Rutaselle, juha.rutanen@helsinki.fi

 

Lataa Luonnontuotealan toimintaohjelman luonnos tästä.


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi