Ajankohtaista

Kysely metsien luonnontuotteiden hyödyntämisestä


05.06.2019

 

Juuri käynnistynyt ECODIVE-hanke (Metsien luonnontuotteet osana biotaloutta) kerää tietoa kansalaisten metsämarjoihin ja muihin metsien luonnontuotteisiin liittyvistä tiedoista ja mielipiteistä kyselyllä, joka on auki Otakantaa.fi-palvelussa. Kyselyyn vastaaminen vie vain 3-5 minuuttia.

 

Hankkeen tavoitteena on lisätä tietoa ja tietoisuutta ympäristötekijöistä, jotka säätelevät metsien luonnontuotteiden satoisuutta ja niiden sisältämien funktionaalisten yhdisteiden pitoisuuksia. Tavoitteena on näin edistää mahdollisuuksia laajentaa ja lisätä metsien luonnontuotteiden käyttöä ja jalostusastetta.

 

– Metsien käsittely Suomen ja Venäjän puolella poikkeaa toisistaan aika paljon. On mielenkiintoista vertailla, vaikuttaako metsien käsittely esimerkiksi mustikan satopotentiaaliin, toteaa projektin vetäjä Päivi Merilä.

 

Metsistä saatavien luonnontuotteiden, marjojen ja myös vähemmän tunnettujen kasvien arvostus ja kysyntä ovat kasvaneet selvästi.
– Tutkimustuloksia ja faktatietoa tarvitaan yhä kipeämmin luonnontuotemarkkinoiden ja tuotekehittelyn tueksi, painottaa Outi Manninen.

 

Luonnonvarakeskus (Luke) toteuttaa hankkeen yhteistyössä petroskoilaisen Karjalan metsäntutkimuslaitoksen kanssa osana EU:n, Suomen ja Venäjän rahoittamaa Karelia CBC-ohjelmaa.

 

Lähde Luke.

 

 

 

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi