Ajankohtaista

Luomu 2.0 -ohjelman toimeenpanosuunnitelma julkaistu


09.02.2023

Luomu 2.0 toimeenpanosuunnitelman tavoitteina on, että vuoteen 2030 mennessä luomutuotantoalaa olisi 25 prosenttia koko peltoalasta, luomukeruuala olisi kaksikertaistunut noin 14 miljoonaan hehtaariin ja luomuvesiviljely saadaan alkuun. Tavoitteena on myös, että julkisten ruokapalveluiden elintarvikehankinnoista luomun osuus olisi 18 prosenttia vuoteen 2025 mennessä ja 25 prosenttia vuonna 2030.

 

Luomukeruutuotannon tavoitteet 2030-luvun alkupuolella:

*  Luomukeruutoiminnan potentiaali on hyödynnetty maksimaalisesti tuotantoalan, tuotannon, talteenoton, jalostusasteen, tuotteiden, kulutuksen, viennin ja myös aineettomien arvojen osalta.
*  Luomukeruutuotanto on osa kannattavaa metsätaloutta: Suomessa on käytössä kaikkien ketjun toimijoiden kannalta kestävä, oikeudenmukainen, kustannustehokas ja digitaalinen metsätietojärjestelmä, johon on integroitu kaikki relevantti tieto, jota tarvitaan sertifioinnissa ja raaka-aineketjujen tehokkaassa toiminnassa osana kannattavaa metsätaloutta
*  Keruuluomu on osa Suomen maabrändiä ja suomalaisen luomun tarinaa
 

Toimeenpanosuunnitelma on koottu yhteistyössä luomualan sidosryhmien ja hallinnon kesken maa- ja metsätalousministeriön vetämissä työryhmissä. Tulevan hallitusohjelman kirjaukset osaltaan vaikuttavat luomutavoitteiden toteutumiseen. Luomuohjelma toteutuu ainoastaan koko ketjun panostuksilla ja sitoutumisella luomutuotannon kehittämiseen.

 

Maa- ja metsätalousministeriön julkaisuja http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-366-855-3


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi