Ajankohtaista

Luonnon raaka-aineiden talteenoton laatukäsikirja


16.03.2022

Hiljattain päättyneen Kainuun metsätilat kuntoon -hankkeen tuloksena on valmistunut kattava ja hyödyllinen tietopaketti metsän antimia kerääville yrittäjille ja yksityishenkilölle. Hankkeen sivulla olevat linkit videoihin ovat varsinkin keräystoiminnan aloittamista suunnittelevalle todella hyödyllisiä.

 

Elintarviketuotannossa tärkeimpiä tekijöitä on hygienia ja oikeanlaiset tuotantoprosessit, jotka on oltava kunnossa koko tuotantoketjun alusta loppuun, eli myös keruutoiminnassa. Väärät toimintatavat keruuvaiheessa voivat johtaa koko kerätyn raaka-aine erän menetykseen ja tappioihin myöhemmin tuotantoketjussa.

 

Laadunhallinnan ja -valvonnan lisäksi laatukäsikirjasta löytyy paljon tarpeellista tietoa keruutoimintaan liittyen, kuten ympäristötekijät ja sää sekä niiden vaikutus ergonomiaan ja työturvallisuuteen. Lisäksi vinkkejä mm. keruupaikan valintaan, raaka-aineen käsittelyyn ja puhdistukseen, sekä asiaa logistiikan haasteista ja sen suunnittelusta.

 

Laatukäsikirja


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi