Ajankohtaista

Luonnontuoteala esittäytyi eduskunnassa


12.06.2024

Luonnontuotealan valtakunnalliset toimialajärjestöt, Arktiset Aromit ry ja Suomen Luontoyrittäjyysverkosto ry esittäytyivät eduskunnassa. Tapahtuma toteutettiin yhteistyössä maa- ja metsätalousvaliokunnan kanssa ja kohderyhmänä olivat kaikki kansanedustajat ja muut eduskunnassa työskentelevät. Mukana oli myös joukko alan toimijoita, kuten Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Luonnonvarakeskus ja Suomen metsäkeskus sekä monipuolinen kattaus alan yrityksiä.

 

Tilaisuuden teemana oli luonnosta kestävästi ja vastuullisesti monipuolista arvonlisää. Tilaisuuteen sisältyi tietoisku, jossa tilannekatsauksen lisäksi nostettiin esiin alan haasteita ja ehdotuksia niiden ratkaisemiseksi. Luonnontuotealan nykytilanteeseen tutustuivat maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jenna Simula ja varapuheenjohtaja Anne Kalmari.

 

Alan pioneeriyrityksistä olivat mukana Ravintorengas Oy ja Frantsilan Yrttitila Oy, joista molemmat näkevät Suomessa sijaitsevan maailman suurimman luomukeruualan valtavana potentiaalina. Nuoremmista yrityksistä mukana oli Kääpä Biotech, joka on pioneeri erikoissienisektorilla.

 

Mukana olleiden palautteen perusteella tilaisuus oli hyvä kokemus. Vaikka kaikki kansanedustajat eivät muilta kiireiltään ehtineet paikan päällä, niin kävijöiden kanssa käydyt keskustelut koettiin kuitenkin hyödyllisiksi ja tilaisuuden järjestäminen myös jatkossa tärkeäksi. Lue lisää...

 

Lisätietoa  

 

Birgitta Partanen, p. 040 580 1186

birgitta.partanen@arktisetaromit.fi 

 

Arktiset Aromit ry tiedote 12.6.2024


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi