Ajankohtaista

Luonnontuoteteemainen opintomatka Pohjois-Karjalaan 12.-13.12.2022


21.11.2022

Opintomatkalla tutustumme useisiin erilaisiin luonnontuotealan yrityksiin. Lähde mukaan verkostoitumaan, virkistymään ja hakemaan ideoita omaan toimintaasi!

 

OHJELMA

 

12.12. Maanantai

  • 8:00 Lähtö Harjukadun tilausajopysäkiltä Jyväskylästä
    Matkalla lyhyt pysähdys Moilasen myymälä-kahvilassa Pieksämäellä

Liperin Myllypuoti, Liperi

  • Lounas (2,18 euroa / 100 g), Myllypuodin esittely ja ostosmahdollisuus

Hoikan Herkku, Liperi

  • Yritysesittely Myllypuodilla
  • Yritys valmistaa lisäaineettomia lemmikkieläinten täydennysrehuja mm. kaneille, jyrsijöille, maakilpikonnille, papukaijoille, koirille ja hevosille. Villiyrteistä tuotteissa käytetään mm. maitohorsmaa, nokkosta, voikukkaa, vuohenputkea ja vadelmaa.

Utran uittotupa, Joensuu

  • Ravintola ja catering-palvelu, jossa käytetään villiyrttejä, sieniä ja marjoja ympäri vuoden. Keittiömestari esittelee yritystä ja kertoo luonnontuotteiden käytöstä ravintolassa.
  • Iltapäiväkahvi (sisältyy matkan hintaan)

Soinilan tilapuoti ja mehustamo, Hammaslahti

  • Tilalla valmistetaan marjoista ja omenista kupla- ja kuohujuomia sekä glögiä. Lisäksi Tuliniekka-kynttilöiden valmistusta. Tilapuodissa myynnissä myös muiden lähiseudun yrittäjien tuotteita.
  • Yritysesittely, tuotemaistiaisia, ostosmahdollisuus.

Hotelli Lietsu, Joensuu

  • Karelia a’la carte verkostoon kuuluva persoonallinen, karjalainen hotelli Joensuun keskustassa
  • Yrityksen ja Karelia ala carte verkoston esittely
  • Karjalainen iltapalabuffee (10 euroa)
  • Majoittuminen kahden hengen huoneissa

13.12. Tiistai

  • 7-8 Aamupala hotellilla
  • 8:00 Lähtö hotellilta

Tutustumme Kiteen Puhoshallilla toimiviin luonnontuotealan yrityksiin.

 

Narskuttelu Oy

  • Yritys valmistaa hammastuotteita ja ksylitolituotteita. Purukumeissa ja pastilleissa käytetään makuina mm. kuusenkerkkää, pakuria ja luonnonmarjoja.

Pura Nordica

  • Yritys valmistaa käsityönä tehtyä vastuullista luonnonkosmetiikkaa. Raaka-aineena käytetään mm. vuorenkilpeä ja ruusunjuurta.

Pakastekuivaushankkeen esittely

  • Kiteelle on nousemassa Suomen ensimmäinen teollisen mittakaavan pakastekuivauslaitos

Koivikon kartano, Kitee

  • Buffetlounas (13 euroa)
  • Koivikon kartano on luomumaitotila, jossa on myös naudanlihantuotantoa. Tilan isäntä esittelee tilaa sekä alueella toimivaa jäätelötehdasta.

Kotimatkalla lyhyt pysähdys Juvan ABC:llä.

  • 19:00 Paluu Jyväskylään Harjukadulle.

Matkan hinta 160 euroa. Sis. bussikuljetuksen, opastuksen, yritysesittelyt ja majoituksen kahden hengen huoneessa.

Opintomatkan järjestää Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon -hanke. Opintomatka on avoin kaikille kiinnostuneille.

 

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 24.11.

 

Lisätiedot:

Anni Rintoo, anni.rintoo@maajakotitalousnaiset.fi, 043-8269712

*Huomaa ilmoittautuessasi, että painat lopuksi Vahvista ilmoittautumisesi -painiketta. Sen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin.

 

Lähde: ProAgria

 

Ilmoittaudu tästä


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi