Ajankohtaista

Luonnontuotteiden kaupallisen elintarvikekäytön lainsäädäntö


12.01.2022

Luonnontuotteiden kaupallisessa elintarvikekäytössä on varmistettava, että tuote on turvallinen eikä se tai siitä annettavat tiedot johda kuluttajaa harhaan. Uuselintarvikeasetus tunnetaan jo hyvin alan toimijoiden keskuudessa, mutta tiedon karttuessa kasvien uuselintarvikestatus voi muuttua. Myös aromi- ja alkoholilainsäädäntö voivat koskea luonnontuotealan toimijoita.

 

Kaikille avoimessa Luonnontuotteiden kaupallinen elintarvikekäyttö ja sitä koskeva lainsäädäntö -webinaarissa tiistaina 25.1.2022 klo 9-12 päivitetään tiedot luonnonkasvien käyttöä koskevasta elintarvikelainsäädännöstä ajan tasalle.

 

Luonnontuotteisiin liittyvällä liiketoiminnalla on vahvat kasvunäkymät. Haasteita yrityksille aiheuttaa kuitenkin elintarvikelainsäädäntö, joka on hallittava tuotteiden lainmukaisuuden varmistamiseksi. Luonnontuotealalla on usein tunnettava elintarvikelainsäädäntö vielä hieman peruselintarvikkeiden tuottajaa tarkemmin, erityisesti juuri uuselintarvikeasetus sekä aromi- ja alkoholilainsäädäntö.

 

Lainsäädännön tunteminen on tärkeää myös kuntien elintarvikevalvojille, yritysneuvojille ja alan opettajille ja kouluttajille. Pieni virhe tuotekehityksessä voi pahimmillaan aiheuttaa isot kustannukset, mikäli raaka-aineiden käytön turvallisuutta ja muuta lainmukaisuutta ei ole ymmärretty varmistaa jo ideointivaiheessa.

 

Lainsäädäntö-webinaari aloittaa Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti II -hankkeen webinaarisarjan, jossa käydään läpi luonnontuotealan ajankohtaisia, huomioitavia aiheita, jotka jokaisen alalla toimivan on tarpeen tuntea. Webinaarien aiheina ovat muun muassa raaka-aineiden markkinat ja hinnoittelu, elintarvikkeiden pakkausmerkinnät ja luonnontuotteet kosmetiikassa.

 

Luonnontuotteiden käyttöön liittyviä kysymyksiä voi lähettää ennakkoon täällä.

 

Liity mukaan webinaariin tästä linkistä.

 

Lähde: Arktiset Aromit ry

 

Webinaarimainos


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi