Tutkinnon perusteiden uudistamisen pohjaksi toteutetaan myös taustakysely, jolla selvitetään luontoalan erikoisammattitutkinnon nykyisen sisällön työelämävastaavuutta ja kehittämistarpeita. Kyselyyn pääset tästä linkistä.
- Etusivu
- Ajankohtaista
- Toimialat
- Yritykset
- Yritykset
- Arctic Warriors Oy
- Arjuskan Salonki
- Beebee Mehiläistarhat
- CreativeKaiku Ky
- Elijärven mökkilomat
- Elokuu Luonnontuote Oy
- Eläin- ja elämyspalvelut Gaia
- Eräjärven Eerola
- Firapeli Oy
- Forestal Oy Ab
- Frantsilan Luomuyrttitila Oy
- Hiking Travel, Hit
- Honkaniemen Lomatila
- Hopun Loppu Rane Säkkinen
- Hyvämieli luonnontuotteet
- Hyvölän talo
- Härkäniemen Tuvat
- Idea Nature Oy
- Ikifood
- Ivalonatural
- Kaarnikka Tmi Päivi Saikkonen
- Katajisto Heini
- Katiskanmäki
- Korpihilla Ky
- Kotitila Kiveinen
- Kvarken Nature and Fishing / Kvarken Birch syrup
- Kylmämaan Ohjelmat Oy
- LehtoPeat Oy
- Loimuluonto
- Lomakivi
- Luonto- ja kulttuuripalvelu Angervo
- LuontoLeena
- LuontoRiihi
- Luontotarhurin Hunaja
- Maatilamatkailu Ilomäki
- Metsävyöhyke
- Montta Active Camping Oy
- Naturest Oy
- Nordic herbs Oy, Yrttipaja
- Oivallusvaara
- Onnenmetsä
- Osuuskunta Yrttiaika
- Pirteeks
- Pohjoisesta luonnosta Oy
- Rahula Ranch Oy
- Railo Outdoor
- Ravintorengas Oy
- Saimaan Mehustamo Oy
- Sammalmamma
- Savolan Maatila
- Seitsemisen Torpat
- Somaluonto Oy
- Tarina yrttitarha Yrttitila Verainen
- Tmi Oma Metsä
- Tuoksu
- Ullan Luonnontuotteet
- Uoma Wild & Sour
- Villipihlaja
- Villiyrttipuoti
- Virtalan tila
- Väkipuu Tmi
- Wild from Arctic
- Äksyt Ämmät Oy
- Ärmätti Oy
- Yritykset
- Myy / osta
- Koulutus
- Tutkimus ja kehittäminen
- Toimijat ja tutkimustieto
- Tapahtumat ja materiaalit
- Hyvät käytänteet
- Kansainvälisyys
- Hankkeet
- Hankerekisteri
- Hankerekisteri
- #wildwonders
- 63 Degrees North - Pohjoisen erikoiskasvit €uroiksi
- Alueellinen elintarvikelogistiikka -hanke
- Arktinen biotalous
- Arktinen mehiläistalous (ARM)
- Arktinen nokkonen
- Arktinen älykäs metsäverkosto
- Arktisten kasvien taiga: terveyttä luonnosta
- Arvoaineita pohjoisen männystä ja marjoista
- Arvoliike
- Arvopilotti – kohti luonnon raaka-aineiden arvoketjujen pilotointia
- Avaimet yrittäjyyteen - Sparrausta ja tukea muutostilanteisiin
- Back to basic
- BIO-OSAKE (Bioraaka-aineosaamisen keskus)
- Bioaktiiviset yhdisteet osana tulevaisuuden biotaloutta
- BioColour - Biovärit - Väripaletti biopohjaisille väriaineille ja pigmenteille
- CEForestry
- Centre for Wildfood Safety
- ECODIVE - Metsien luonnontuotteet osana biotaloutta
- Elinkeinoa ja liiketoimintaa ruokaketjussa – ELLI
- Elintarvikkeista ja luonnosta elinvoimaa Koillismaalle
- ELOT - Elintarvike- ja luonnontuotteiden teollisen tuotannon kehittäminen Keski-Karjalssa
- Erikoiskasvit. Uusia mahdollisuuksia kasvipohjaisten raaka-aineiden jatkojalostukselle ja viennille Keski-Pohjanmaalla
- eRural resilience
- FORLEAP-Metsäbiomassan sivuvirroista uusia tuotteita
- Fostering and Enabling AI, Data and Robotics Technologies for Supporting Human Workers in Harvesting Wild Food (FEROX)
- Future Bio-Arctic Design II (F.BAD II)
- Hurahdetaan herkkutatteihin
- Hyvinvointia ja makuja Pirkanmaan metsistä
- Hyvinvointia Luonnosta 2015-2016
- Hyvinvointia metsän elinkeinoista
- Industry Nordic – kohti luonnontuotteiden teollisen mittakaavan valmistusmenetelmiä
- Ingredients for Health
- Innoherb - kihokista, lakasta ja kanervasta tulevaisuuden liiketoimintaa Pohjois-Satakuntaan
- Innovative Technologies and Concepts for Business Growth Based on Finnish Mushrooms (In-Mushroom)
- JUURET lähiruokahanke
- Kainuun luonnontuotealan kehittämishanke (KALKE)
- Kannattavat ilmastoviisaat metsä- ja luontotoimijat
- Kantama - kansainvälinen tapahtumamarkkinointi
- Kantri & Co. - Yhteistyöllä valmiuksia ja kasvua elintarvike- ja luontoaloille
- KANTRI-INNO - Osaamisen lisääntymisestä kasvua maaseutuelinkeinoihin
- Kantri-Sampo - Luonnosta ja elintarvikealalta hyvinvointia ja palveluita Kainuuseen
- KantriKestävä
- Kantriluonto - Luonnontuotteista ja -palveluista innovaatioita ja yrittäjyyttä Kainuuseen
- KantriVoima -Osaamisen lisääntymisestä kasvua maaseutuelinkeinoihin
- Kaskadimalli turvemaiden heikkotuottoisten hieskoivikoiden tehokkaampaan hyödyntämiseen
- Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista
- Kasvi+ (Kasviperäisten luonnon raaka-aineiden eristys ja käyttö uusissa tuotteissa: rikastaminen, vaikuttavuustutkimukset ja laatuanalytiikka)
- KASVUUN – Kestävää kasvua maaseudulle
- Keruupilotti 2018
- Kiertotaloudesta lisää kilpailukykyä elintarvikevientiin (KIKE)
- Kihokin viljelyä lääkekasviksi Pohjois-Satakunnan heikkotuottoisilla ja/tai turvetuotannon jälkeisillä turvemailla
- Kiihdyttämö -konseptin toteutettavuus
- Kiina-yhteistyöhön perustavan metsäbiotalouden kehittäminen Pohjois-Karjalassa (KIBIO)
- Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka (KEKE)
- Laatusormenjälki arktiselle luonnon raaka-aineelle (Arctic FingerPrint)
- Lappi Luxus - palveluja ja tuotteita lappilaiseen hyvinvointimatkailuun
- Lappilaisia makuelämyksiä matkailijalle - lähiruokaa lautaselle
- Lisää Luomua Lappiin
- Lounais-Suomen metsäekosysteemipalvelut
- LUMONI - Luontoalan vastuullinen moniosaaja
- Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa
- Luomua ja luonnontuotteita metsävaratietoihin (LULUME)
- Luomua metsäluonnosta
- Luomukeruualueilta euroja Päijät-Hämeessä
- Luomumetsistä moneksi
- Luomusertifioinnilla lisäarvoa selvitys
- Luonnon raaka-aineet kosmetiikkateollisuudessa (Lukos)
- Luonnonantimilla rahoiksi
- Luonnoneväistä elinvoimaa Etelä-Savoon
- LuonnonILO
- Luonnonmarjat biotaloudessa
- Luonnonmarjat talteen säädataa hyödyntäen
- Luonnontuote- ja puutarha-alan kehittäminen Pohjois-Karjalassa -esiselvityshanke
- Luonnontuotealan Kasvukoordinaattori
- Luonnontuotealan rajat rikkova liiketoimintaekosysteemi (LUTU)
- Luonnontuotealan uuselintarvikekysymykset
- Luonnontuotealan yhteistyöverkostot Kainuussa -esiselvityshanke
- Luonnontuotteet ja luontopalvelut kasvuun Pohjois-Pohjoismaalla – LuoPPo
- Luonnontuotteet monipuolistuvissa arvoverkoissa (LUMOA) – luonnontuotealan koordinaatiohanke
- Luonnontuotteet- kehittämishanke
- Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon
- Luonnontuotteiden laadun ja turvallisuuden kehittäminen (Palko)
- Luonnontuotteiden saatavuuden varmistaminen ja yhteistyömuodot -selvitys (LT-RASA)
- Luonnontuotteiden vientivalmiuksien ja matkailukytkennän kehittäminen
- Luonnontuotteista kasvua Kaakkois-Suomeen
- Luonnontuotteista uutta liiketoimintaa (LUMO-INKA)
- Luonnontuotteita pohjoisesta
- Luonnonvaratuotannon kehittämisselvitys
- Luonnonyrteistä bisnestä
- Luonnonyrteistä lautaselle
- Luonnosta Käsin
- Luonnosta lautaselle LUOLA -koulutushanke
- Luonnosta liiketoiminnaksi (LuoLi)
- Luonnosta tuotteeksi
- Luonnosta turvaa
- Luonto- ja luonnontuotepainotteinen kansainvälinen leirikoulu (LuoPaLe)
- Luontolähtöisten palvelujen kehittämishanke (LuoPaKe)
- Luontonuoret
- LuoPro – Luonnontuotteet, probiootit ja kosmetiikan aktiivisuus Arktisessa Biolaaksossa
- LuotuKasvuun
- Lähde luomun matkaan! – Luomun lisäarvon hyödyntäminen Etelä-Savon matkailuyritysten liiketoiminnassa
- Lähiruokaa asiakkaille uusilla tavoilla
- Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita - Ruokasektorin koordinaatiohanke
- Mahdollisuuksia jatkojalostukseen
- Mahla - koivun eliksiiristä lisäarvoa maaseudulle
- Mahlaa metsästä markkinoille
- Maistuvaa meiltä ja muualta – kohti kulttuuripääkaupunki Oulu2026 -vuotta!
- Makuja maakunnan metsistä
- MARJAKOPTERI - Miehittämättömät ilma-alukset marjasatoseurannassa, esiselvitys
- Marjoilla maailmalle
- MELLI - Metsistä ja luonnontuotteista liiketoimintaa
- Metsäbiotalous kasvuun
- Metsästä monituotebisnestä
- Mikroaaltojen ja kryokonsentraation hyödynnettävyys teollisissa prosesseissa (KryoMikro)
- MITY-Lab - Koulutuksella ja konsultoinnilla terveysteknologia, mittaustekniikan validointi ja IoT palvelujen ja tuotteiden laatu- ja osaamistase nousuun mikro- ja pk-yrityksissä
- MoreNPBiz. More Natural Product Business by Enhanced Quality and Energy Efficiency of Drying
- Muonion luonnontuotealan kehittäminen: Metsästä yrittäjyyteen -selvityshanke
- Mushroom road - Sienitie
- Natural Future of Cosmetics - Irish-Finnish collaboration project
- NatureBizz - Business and Wellness from Green Economy Growth
- Nuorten Luonto
- OpenForData - Avoimen metsä- ja luontotiedon läpimurto - tietomassasta tuotteiksi ja tehokkaan toiminnan työvälineeksi
- Oulun Seudun BiotalousLeader -kiertue
- Pakuri ja metsien erikoissienet – nimisuojan turvin vientiin
- PATE – Pakkaskonsentrointilaitteiden kehitys teollisiin elintarvikeprosesseihin sekä ympäristösovelluksiin
- Pihasta parempaa pöytään
- Polku luonnontuotekehittäjäksi
- Puolukan arvoaineet jalostettuina maailmanmarkkinoille (PULU)
- Pure Power – the waves of the wild food
- Puusta ruokaa
- Ruokaa luonnosta -toimialaselvityshanke
- Ruokaa luonnosta -yhteistyöhanke
- Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti
- Satakunta lautasella - Sikses parhaat maut
- Satoa ja laatua pölytyspalvelulla -hanke
- SieniHarvesteri – Elintarviketuotannon innovaatioita harvesterin kourasta – elintarviketuotannon yhdistäminen metsänhoidon toimenpiteisiin
- SieVi - Sientenviljely biotalouden toimenpiteenä
- Sincere - Innovatiiviset mekanismit ekosysteemipalvelujen tuottamiseksi
- StarTree: Multipurpose trees and non-wood forest products: a challenge and opportunity
- Suobiomassojen käyttömahdollisuudet hyvinvointituotteissa ja -palveluissa sekä elintarvikkeissa
- Suokasveista uusia elinkeinomahdollisuuksia (SUOKAS)
- Superhyvä - uusilla avauksilla menestykseen
- Tie luonnontuotealan liiketoimintaan
- Tulevaisuus luonnonantimissa
- Tulevaisuutta luonnontuotteista -Villiyrtit ja sienet
- Täsmätietoa Lapin luonnontuotteista maakunnalle (LUTUNEN)
- Töitä luonnosta -yhteistyöhanke
- UMBR-ELLA Universal Model Boosting Resilience - Entrepreneurial Learning Lab Abroad
- Uusia tuotteita metsästä
- Valoisten kesäöiden ja keskiyönauringon kasvattamaa Sinulle - liiketoimintamallin konseptointi
- Verkostoista voimaa alueellisille metsä- ja luontopalveluyrityksille - MeLua metsään!
- Vertaisohjaajia Karjalan Kylille
- Vesakon hyödynnettävyys arvokkaiden uuteaineiden lähteenä (PAJU)
- Vesirutto hyötykäyttöön – riesasta raaka-aineeksi (Elodea)
- Via Karelia - Vastuullista ruokamatkailua verkostoituen
- Villiruoka valuutaksi
- Villiruuan saatavuuden kehittäminen Koillismaalla (AIKO)
- Villiruuan uudet mahdollisuudet (VILMA)
- Voimametsistä viherkattoihin - Ekosysteemipalveluista ja ympäristöystävällisestä viherrakentamisesta lisäarvoa matkailuun
- WAX- Natural Wax of Arctic Berries as Our Treasure
- Wild Food Savo
- Yhteistyöllä tulevaisuuteen - maaseutuyrittäjän selviytymispaketti
- Yrittäjyyttä luonnosta
- Yrttituotannon kehittäminen Satakunnassa
- Biomateriaalien jalostusarvon nosto arktisella luonnontuotealalla (LisäarvoBAR)
- Luonnontuotealan ekosysteemi itäiseen Suomeen
- Kestävää kasvua paikallisista raaka-aineista – Lappia Living Labs
- Hankerekisteri
- Info
- Yhdistys
- Yhteistyökumppanit
- Yhteystiedot