Ajankohtaista

Luontohankkeen luontopyramidi innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa


27.04.2020

Lähiluontoannos päivittäin, viikoittain pitkä retki ja kuukausittain päivävaellukselle – luontopyramidi innostaa ihmisiä liikkumaan luonnossa.

 

Luonnon vastustuskykyä parantava ja verenpainetta sekä stressiä laskeva voima tunnetaan. Mikkelin Setlementin Nuotiopiiri-hankkeen luontohaasteen tavoite on innostaa yhä useampia ihmisiä luontoon. Sitä varten on kehitetty luonto­pyramidimalli. ”Tavoitteena on, että säännöllisen luonnossa tapahtuvan matalan kynnyksen toiminnan avulla osallistujat hyötyvät luonnon tuottamista hyvinvointivaikutuksista”, kuvailee hankepäällikkö Tiina Pirnes.

 

Saadakseen parhaat hyvinvointivaikutukset ihminen tarvitsee luonnossa oleskelua tietyn määrän. Luontopyramidissa esimerkiksi päivittäinen lähiluontoannos koostuu lyhyistä 20–30 minuutin ulkoiluista lähiluonnossa.

 

Nuotiopiiri on Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen rahoittama Mikkelin Setlementin kolmivuotinen luontohanke. Vaikka hankkeen toiminta-alue on Mikkelin seudulla, halutaan luontopyramidia tehdä tunnetuksi myös valtakunnallisesti.

 

Lisätietoa

 

Lähde: www.maaseuduntulevaisuus.fi

 

 

(Kuva: Pexels.com)


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi