Ajankohtaista

Luontoyrittäjien liiketoiminnan osaamistarpeet tunnistettu


12.11.2018

SAMKin vetämässä kansainvälisessä NatureBizz-hankkeessa selvitettiin vastuullisesti toimivien ja luonnon raaka-aineita hyödyntävien mikro-yritysten liiketoiminnan osaamistarpeita. Keskeiset osaamistarpeet liittyivät mm. korkean arvonlisän tuotteiden kehittämiseen, kuluttajaviestintään, toimitusketjun hallintaan, brändin hallintaan, digitaaliseen viestintään sekä talousosaamiseen. Luontoyrittäjien tulee myös panostaa viestintään, jossa painottuu yrittäjien ja kuluttajien yhteiseen arvopohjaan liittyvän tiedon jakaminen ja kuluttajien motivointi vastuullisiin valintoihin. Lisäksi yrittäjät odottavat keskeisten sidosryhmiensä jakavat samat luontoon ja vastuullisuuteen liittyvät arvot. Tutkimustulosten pohjalta tullaan laatimaan ja toteuttamaan luontoyrittäjille suunnattu koulutuskokonaisuus.

 

Selvityksen tarkemmat tutkimustulokset ovat luettavissa raportista: Business from Nature: Necessery business skills and knowledge in green entrepreneurship in Finland.

 

NatureBizz-hanke tutkii liiketoimintaosaamisen tarpeet Itämeren alueella ja toteuttaa alan liiketoimintaosaamisen kehittämiseen tähtäävän opetussuunnitelman. NatureBizz -hankkeen tavoitteena on lisätä vihreiden luontoyrittäjien liiketoimintaosaamista. Lisää tietoa hankkeen kotisivulta tai facebookista.

 

Lisätietoja: Sanna-Mari Renfors, sanna-mari.renfors@samk.fi


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi