Ajankohtaista

Maa- ja kotitalousnaiset palkittiin Vuoden 2023 luonnontuotetoimijana


08.11.2023

 

Vuoden 2023 luonnontuotetoimija -tunnustus myönnettiin Maa- ja kotitalousnaisille vuosikymmenten mittaisesta ansiokkaasta luonnontuotealan toiminnasta. Maa- ja kotitalousnaiset ovat tehneet näkyvää työtä luonnontuotealalla alueellisesti ja valtakunnallisesti, parhaillaankin on käynnissä tai valmistelussa useita hankkeita. Maa- ja kotitalousnaisten toteuttama monipuolinen ja laaja kehittämistoiminta, koulutus ja neuvonta ovat merkittävästi edistäneet luonnontuotteiden käyttöä sekä luonnontuotealan yritystoimintaa.

 

- Luonnontuotteet kiinnostavat kuluttajia yhä enemmän, mikä näkyy luonnontuotekurssiemme kysynnässä. Erityisesti perinteiset villiyrtti- ja sienikurssit vetävät, ja näiden tuotteiden käyttö ruoanlaitossa kiinnostaa. Myös luonnontuotteiden hyödyntäminen kosmetiikassa on kasvussa ja herättää kysymyksiä. Tähän kysyntään pyrimme vastaamaan. Teemme alueillamme yhteistyötä muiden luonnontuotealan toimijoiden kanssa. Tästä hyötyvät kaikki, kertoo luonnontuotteiden ja kestävän kehityksen asiantuntija Mervi Tiermas Oulun Maa- ja kotitalousnaisista.

 

- Olemme eri hankkeiden avulla tukeneet luonnontuotealan yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia. Hankkeissa on tarjottu kattavasti tietoa luonnontuotteista saatavista ansaintamahdollisuuksista sekä mm. markkinoinnista ja tuotteistamisesta. Tärkeää on verkostojen muodostuminen yrittäjien välille, hankkeilla pyritään lisäämään yhteistyötä luonnontuotealan toimijoiden välille ja kokoamaan toimivia hankintaketjuja. Tulevia hankkeita suunnitellessa kuuntelemme tarkasti luonnontuoteyrittäjien toiveita ja tarpeita, painottaa luonnontuoteasiantuntija Anni Rintoo Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisista.

 

- Iloitsemme kovasti tästä tunnustuksesta. Olemme pitkään tehneet neuvontatyötä luonnontuotteiden käytön lisäämiseksi sekä luonnontuoteyrittäjyyden edistämiseksi. Tunnustus on hieno kiitos tehdystä työstä. Samalla se kannustaa asiantuntijoitamme jatkamaan kehittämistyötä tällä kiehtovalla alalla. Uskomme, että luonnontuotealalla on vielä enemmän annettavaa tulevaisuudessa, toiminnanjohtaja Christell Åström Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta toteaa.

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi