Ajankohtaista

Makuelämykset matkamuistoiksi, opas ruokalahjojen tuotteistamiseen


22.11.2023

Millaisia paikalliseen luontoon, elämäntapaan ja kulttuuriin pohjautuvia korkealaatuisia ruokamatkamuistoja voisimme tarjota niin kansainvälisille kuin kotimaisille matkailijoille? Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ruokamatkamuistojen tuotekehityksessä? Uuteen Makuelämykset matkamuistoiksi -oppaaseen on koottu keskeisiä asioita ruokamatkamuistojen tuotteistamisen tueksi.

 

 

Ruokalahjatuotteille on kysyntää, sillä luomu, kotimaisuus ja lähiruoka ovat nousevia trendejä. Lisäksi ihmisten kaapit pursuavat tavaraa, joten he ostavat myös lahjaksi tai tuliaiseksi ennemmin ruokatuotteen. Tarjontaa on kuitenkin paljon, joten tuotteiden laatu, käyttötarkoitus, pakkaus ja tarina korostuvat aiempaa enemmän.

 

Opas on tehty osana Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Paikallisten ruokatuliaisten tuotteistaminen -hanketta (1.10.2022–15.10.2023), jossa toteutettiin tarinallistamiseen, palvelumuotoiluun ja brändinkehittämisen teemoihin liittyvää yritysvalmennusta harvaan asuttujen alueiden yrittäjille. Mukana oli monipuolinen joukko erilaisia yrityksiä aina matkailuyrityksistä elintarvikevalmistajiin Etelä-Savosta ja Kymenlaaksosta. Kokosimme Makuelämykset matkamuistoiksi – Opas ruokalahjojen tuotteistamiseen -oppaaseen tietoa erityisesti niistä asioita, joita yrittäjät nostivat esille hankkeen yritysvalmennuksissa.

 

Lähde: Theseus / Eilola, Tiia-Mari / Harmoinen, Taina


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi