Ajankohtaista

Marjastamassa-kirjoituskilpailu jatkuu – lisää muistoja marjaretkistä kaivataan


01.08.2022

Arktiset Aromit ry:n ja Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston yhteistyössä järjestämä kirjoituskilpailu käynnistyi toukokuun puolivälissä ja se jatkuu 15.8. saakka. Kilpailu on osa Marjakaveri-kampanjaa, joka kannustaa kansaa marjastamaan jo neljättä vuotta.

 

- Keräämme kaikenikäisten ihmisten marjastustarinoita ja -kokemuksia ympäri Suomea. Voit kertoa jostain yksittäisestä marjastusretkestä, joka on jäänyt erityisen hyvin mieleen, tai tyypillisestä marjaretkestäsi tai yleisemmin marjaretkistäsi ja -muistoistasi, kertoo kilpailun koordinaattori Marjut Turtiainen Arktiset Aromit ry:stä.

 

Kilpailun tavoitteena on paitsi jakaa marjastuskokemuksia, myös kerätä arvokasta muistitietoa sekä menneiltä vuosikymmeniltä että nykyajassa. Kirjoitusten avulla pystytään analysoimaan, miten marjastuksen merkitys on muuttunut eri sukupolvien välillä ajan kuluessa.

 

- Kutsumme mukaan kirjoittamaan kaikenikäisiä, myös vanhempaa ikäluokkaa. Mikäli kirjoittaminen tai tarinan lähettäminen tuntuu ikäihmisestä hankalalta, mutta tarinoita olisi kerrottavana, voisi lähipiirin nuori toimia tallentajana, vinkkaa Turtiainen ja jatkaa, että myös nuorison marjastusmuistot ja -kokemukset olisivat hyvin tervetulleita.

 

Tähän mennessä tulleista marjastustarinoista on osa julkaistu Maaseudun Tulevaisuuden verkkosivuilla. Tarinoihin voit tutustua myös Arktiset Aromit ry:n S.O.S.-sivustolla.

 

 - Toivomme, että ihmiset osallistuisivat kirjoituskilpailuun hyvin matalalla kynnyksellä. Kaikenlaiset marjastusmuistot ovat arvokkaita, kirjoitustyylillä tai kieliopilla ei ole väliä, Turtiainen muistuttaa ja kannustaa vastaajia lähettämään kirjoituksen mukana myös marjastusaiheisia valokuvia.

 

Arktiset Aromit ry ja Itä-Suomen yliopisto käyttävät aineistoa marjastukseen liittyvässä viestinnässä sekä tutkimuksellista tarkoitusta ja suomalaisen kulttuuriperinnön dokumentointia varten. Kirjoitukset tullaan arkistoimaan kulttuuriperintöä tallentavaan arkistoon.

 

Vastaajien kesken arvotaan kirjapalkintoja. Tämän lisäksi kilpailun raati valitsee kolme parasta tarinaa, joiden kirjoittajat julkistetaan Arktiset Aromit ry:n 30-vuotisjuhlassa vuonna 2023 ja jotka palkitaan tuotepalkinnoilla.

 

Kilpailun raatiin kuuluvat teatteri-ilmaisun ohjaaja, käsikirjoittaja Ulla Schroderus Suomussalmelta, MMT Kauko Salo Joensuusta, elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja Markku Pölönen Kontiolahdelta ja MMT Marjut Turtiainen Arktiset Aromit ry:stä.

 

Kilpailun ohjeet: https://www.arktisetaromit.fi/fi/sos/marjastamassa/ 

 

Lisätietoja: 

Marjut Turtiainen, p. 044 493 6719, marjut.turtiainen@arktisetaromit.fi


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi