Ajankohtaista

Matkailun toimialaraportti julkaistu


29.01.2019

Kuva työ ja elinkeinoministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriön Toimialapalvelut on julkaissut matkailun toimialaraportin, jossa tarkastellaan toimialan rakennetta, markkinoiden kehitystä, alan yritysten taloudellista tilaa, investointeja ja tuotekehitystä sekä tulevaisuuden näkymiä. Matkailun liikevaihto on ollut kasvussa useiden vuosien ajan, mutta alalla on nyt uudenlaisia kehittämishaasteita. Erityisesti osaavan työvoiman saatavuus estää jo paikoitellen matkailuyritysten kasvua ja kehittymistä.

 

Kestävän matkailun kasvu korostaa yhä enemmän kestävyyden näkökulmien huomioon ottamista toimialalla. Kestävän kehityksen periaatteiden noudattaminen tuo jatkossa matkailuyrityksille kilpailuetua, kun kestävien arvojen vaikutus matkailijoiden ostopäätöksiin kasvaa. Lisäksi esimerkiksi tehokkaiden energiaratkaisujen avulla on mahdollista säästää kustannuksia ja sitä kautta lisätä toiminnan kannattavuutta.

 

Kilpailun kansainvälisistä asiakkaista kasvaessa palvelujen näkyvyyteen on panostettava merkittävästi nykyistä enemmän. Digitalisaatio tuo matkailuun paljon mahdollisuuksia. Kehittymispohjaa matkailulle voivat lisäksi luoda näköpiirissä olevat muutokset kuten luonnon ja hyvinvoinnin pohjalle rakentuvien palvelukokonaisuuksien lisääntyminen, pienempien matkailukohteiden nouseminen, esteettömän matkailun korostuminen, paikallisen ruuan nostaminen sekä markkinointiviestinnän keinojen muutokset.

 

Lähde TEM Toimialapalvelut, Matkailun toimialaraportti 

 

Täältä voit käydä lukemassa koko raportin.

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi