Ajankohtaista

Metsä- ja luontoyrittäjyyden Kasvupolun voittajat selvillä


15.03.2018

Metsä- ja luontoyrittäjyyden lupaavimmaksi kasvajaksi on Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen valittu Finnos Oy. Kunniamaininnan sai Puhdistamo - Real Foods Oy. Valinnat tehtiin kaikkiaan 15 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen 69 hakijasta. Tuomaristo kiinnitti valintoja tehdessään huomiota markkinapotentiaaliin, kasvusuunnitelman uskottavuuteen ja innovatiivisuuteen sekä aitoon haluun yrityksen kehittämisessä.

 

Voittajayritys, vuonna 2016 perustettu Finnos Lappeenrannasta, kehittää ja valmistaa sahateollisuuteen tukkienmittausjärjestelmiä. Mittausteknologian avulla sahat pystyvät lisäämään raaka-ainetehokkuutta ja parantaa tuotelaatua. Mittari läpivalaisee tukit ja pystyy tulosten perusteella optimoimaan sahatavaran oikeisiin tuotteisiin. Tuomaristo näkee, että yrityksen teknologia vastaa toimialalla olevaan merkittävään haasteeseen ja luo asiakkaille selkeää lisäarvoa. Tuotteella on valtava kasvupotentiaali niin Suomessa kuin kansainvälisillä markkinoilla.

 

Kunniamaininnan saaja, vuonna 2010 perustettu Puhdistamo – Real Foods Oy Lempäälästä, on Suomen ensimmäinen kokonaan superfood-tuotteisiin erikoistunut yritys. Parhaisiin raaka-aineisiin ja laatuun perustuva tuotevalikoima ja uskottava kasvusuunnitelma vakuutti tuomariston, pitäen Puhdistamoa alan edelläkävijänä Suomen markkinoilla. Kansainvälinen kasvusuunta on myös uskottava ja vakuuttava.

 

Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös Bitcomp Oy Jyväskylästä, Karelia Arctic Oy Espoosta, NorthDrone Oy Lappeenrannasta, NORD-T ja Helsinki Wildfoods Helsingistä, Suomen Metsät Kuntoon Suomussalmelta, Circfin Oy Nivalasta, INARI Arctic Cosmetics Oy Kolarista, Kolo Design Oy Joensuusta, Korsuretket Oy Ikaalisista, Söderlångvik gård Dragsfjärdistä, HaliPuu Kittilästä sekä Lapin Metsäpalvelut Rovaniemeltä.

 

Metsä- ja luontoyrittäjyyden Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 24.-25.10.2018 Jyväskylässä. Finaaliin pääsee 100 yritystä eri Kasvupoluilta.

 

Lähde ja lisätietoja

Kasvu Open


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi