Ajankohtaista

Metsämarjoilla voi torjua infektioita


19.03.2024

Suomessa yleisissä marjoissa on bakteerien tarttumista estäviä aineita. Viruksen aiheuttaman flunssan saanutkin voi estää jälkitaudin syömällä karpaloita, mustikoita, puolukoita tai variksenmarjoja.

 

Marjojen antiadhesiivinen eli bakteerien tartuntaa torjuva vaikutus kuvattiin ensimmäisen kerran 1980-luvun puolivälissä. Bakteerien tarttumista estävä vaikutus perustuu fenolisiin yhdisteisiin, joita marjat sisältävät. Kun marjoja syödään, suun tienoille jää niiden sisältämiä aineita, jotka vaikuttavat suun ja nenänielun alueella. Juuri siellä missä hengitystieinfektiot tapahtuvat. 

 

Antibioottinen vaikutus tarkoittaa bakteerien tappamista, mutta bakteereilla on kyky kehittää vastustuskykyään.Kun bakteereita tapetaan, ne kehittävät uuden tavan selviytyä. Mutta tartunnan estäminen ei tapa bakteeria, joten se ei myöskään ala kehittää vastustuskykyä.

 

WHO:n mukaan bakteerien kehittyminen antibiooteille immuuneiksi ei ole vain uhka, vaan olemassaoleva tilanne, joka aiheuttaa paljon kärsimystä maailmanlaajuisesti. Suomalaisilla metsämarjoilla on siis maailmanlaajuiset markkinat?

 

Lue lisää:www.valitutpalat.fi

 

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi