Ajankohtaista

Nyt kerätään sienestystarinoita!


11.09.2023

Oletko käynyt sienestämässä? Nyt keräämme sienestystarinoita!

 

Kuva: Arktiset Aromit ry

 

Mitä sienestys merkitsee sinulle? Millaisia tarinoita ja kokemuksia sinulla on sieniretkistä? Arktiset Aromit ry ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura keräävät nyt sienestystarinoita.

 

Monille sienestys merkitsee virkistäytymistä, toisille tärkeää kotitarvepoimintaa, ja joillekin verovapaiden lisäansioiden hankkimista. Mutta mitä sienestys merkitsee sinulle? Kerro se meille!

 

Nyt keräämme kaikenikäisten ihmisten sienestystarinoita ja -kokemuksia! Voit kertoa yksittäisestä sieniretkestä, joko tyypillisestä reissusta tai erityisen hyvin mieleesi jääneestä. Voit kertoa yleisemmin sieniin liittyvistä muistoistasi tai pohtia, mitä sienestys merkitsee sinulle.

 

Luonnonvaraisten ruokasienien poiminnalla on pitkät perinteet Suomessa. Vaikka lähes puolet suomalaisista käy vuosittain sienestämässä, sieniä jää keräämättä satoja miljoonia kiloja. Arktiset Aromit ry haluaakin tarinoiden keruun ohella kannustaa ihmisiä metsän runsaan aarreaitan äärelle.

 

Sienestämässä jatkaa Marjastamassa-kirjoitusten jäljillä


Viime vuonna keräsimme marjastustarinoita. Marjastamassa-kirjoituskilpailu, joka oli samalla muistitietokeruu, tuotti rikkaan ja monipuolisen aineiston. Kilpailuun osallistui yhteensä 118 henkilöä ympäri Suomea.

 

– Marjastustarinoiden keruu sai paljon kiitosta, kertoo kampanjan ideoija, asiantuntija Marjut Turtiainen Arktiset Aromit ry:stä.

Tarinoita julkaistiin Maaseudun Tulevaisuuden verkkolehdessä, ja niitä voi lukea myös Arktiset Aromit ry:n sivuilta.

 

– Sienestystarinoita odotamme vähintään yhtä paljon. Olemme iloisia, että saimme Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran yhteistyökumppaniksi, Turtiainen jatkaa.

 

Näin saat oman sienestystarinasi mukaan


Sienestystarinoita kerätään 31.1.2024 saakka. Lisätietoja ja vinkkejä kirjoittamiseen löytyy Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran sivuilta. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon.

 

Sienestämässä-muistitietokeruun tuloksista tiedotetaan keväällä 2024. Kaikkien tarinansa kirjoittaneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

 

Sienestämässä-muistitietokeruun järjestävät Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Arktiset Aromit ry osana Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti II -hanketta.

 

Lisätietoja:

Marjut Turtiainen, Arktiset Aromit ry, puh. 044 493 6719, marjut.turtiainen@arktisetaromit.fi

SKS:n arkisto, puh. 020 131 240, keruu@finlit.fi


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi