Ajankohtaista

Pakastekuivauksen mahdollisuudet luonnontuotteiden, viljeltyjen marjojen ja vihannesten sekä muiden raaka-aineiden jatkojalostuksessa


07.02.2024

Pakastekuivattujen tuotteiden kysyntä kasvaa maailmanlaajuisesti. Kuluttajat ovat yhä kiinnostuneempia terveellisistä ja ravitsevista vaihtoehdoista. Kasvua on erityisesti tapahtunut terveys-, retkeily- ja gourmet-ruokatrendeissä. Jatkuvat innovaatiot eri tuotekategorioissa ovat myös lisänneet kiinnostusta pakastekuivausta ja pakastekuivattuja tuotteita kohtaan.

 

Pakastekuivaus on elintarvikkeiden ja muiden aineiden säilöntämenetelmä, joka poistaa tuotteista niiden vesipitoisuuden sublimoitumisen avulla. Sublimoituminen on prosessi, jossa aine muuttuu suoraan kiinteästä muodosta kaasuksi ilman nestemäistä vaihetta. Pakastekuivaus säilyttää elintarvikkeiden rakenteen ja ravintoaineet paremmin kuin monet muut säilöntämenetelmät. Se on erityisen tehokas herkkien aineiden, kuten hedelmien, vihannesten ja yrttien, säilyttämisessä.

 

Pakastekuivausta käytetään laajasti elintarvike-, lääke- ja kosmetiikkateollisuudessa. Se mahdollistaa tuotteiden pitkän säilyvyyden ilman, että niiden maku, rakenne tai ravintoarvot heikkenevät merkittävästi. Pakastekuivaus tuo myös uusia mahdollisuuksia kansainväliseen kauppaan, koska kuivatut tuotteet ovat logistisesti helpompia kuljettaa ja säilyvyysaika on pitkä.

 

Pakastekuivatut hedelmät, vihannekset ja välipalat ovat usein osa vegaanista ja kasvipohjaista ruokavaliota, mikä tukee näiden ruokavalioiden suosiota. Menetelmä tarjoaa kiinnostavia vaihtoehtoja pakkausjätteen vähentämiseen.

 

Asiasta laajemmin täältä


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi