Ajankohtaista

Pakastekuivaus tuotekokeiluissa 22.11. ja 5.12.2023


12.09.2023

Tavoite ja sisältö


Työapajassa perehtydään pakastekuivauksen perusteisiin ja saadaan tietoa toimintatavan käyttöön ottamisesta, laitteiston käytöstä ja opitaan eri luonnon materiaaleista, joita laitteella voidaan pakastekuivata. Osallistujien omia kehitysideoita voidaan testata pienissä erissä sekä innovoida uusia tuotteita kokeilujen pohjalta monialaisesti niin elintarvike- kuin kosmetiikka-alalle.

 

Työpajan lisäksi on mahdollista varata erillismaksusta ohjaustunti 1 h/osallistuja. Hinta 30€/osallistuja. Ohjauksen aiheena pakastekuivattujen raaka-aineiden käyttö jatkojalosteen reseptiikassa. Ilmoittautumisen yhteydessä lähetä sähköpostia mikäli haluat varata myös ohjaustunnin heidi.kotilainen@kao.fi

 

Työpaja on tarkoitettu yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville sekä aiheesta kiinnostuneille, jotka tarvitsevat tietoa pakastekuivauksen mahdollisuuksista.

 

Työpaja osa 1 22.11 klo 10.00-14.00 (Impilinnan tuotekehityskeittiö)
• Pakastekuivauksen perusteet
o Mitä pakastekuivauksessa tapahtuu
o Hyödyt ja haitat
• Tutustutaan pakastekuivaimeen
o Toimintaperiaatteet käytännössä
• Raaka-aineiden esikäsittely pakastekuivaukseen
• Pakastekuivaus pilotoinnit osallistujien toiveiden mukaan

 

23.11.-4.12.2023 ajalle on mahdollisuus varata henkilökohtainen ohjaus erillismaksusta kesto 1h

 

Työpaja osa 2 tiistai 5.12 klo 10-14 (Impilinnan tuotekehityskeittiö)

 

• Pakastekuivattujen raaka-aineiden purku ja pakkaus
• Pakastekuivattujen raaka-aineiden käyttö jatkojalosteissa
o tehdään kosmetiikka- tai elintarvikevalmiste


Lisätietoa koulutuksesta ja ilmoittautuminen


Koulutuksen hinta on 80 € / hlö (alv 0%) kainuulaisille ja Kainuun ulkopuolelta tuleville opiskelijoille hinta on hieman korkeampi, 90€ / hlö (alv0%). Osallistujien mahdollinen ohjaustunti (1h) lisämaksusta sen varanneille 30€. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä kuitenkin niin, että kainuulaiset ovat etusijalla. Täytäthän huolellisesti kaikki tiedot haun yhteydessä. Tarvitsemme sosiaaliturvatunnuksen loppuosan yksityishenkilöiltä sekä y-tunnuksen yrityksiltä.

 

Aineisto, tarvittavat materiaalit ja päiväkahvit sisältyvät hintaan. Ruokailu lähipäivänä on omakustanteinen, Seppälän Mamsellin ruokala on avoinna arkisin.

 

Kouluttajana Heli Pirinen, Idea Nature Oy

Työpaja liittyy KantrKestävä Uusia kestäviä liiketoimintamahdollisuuksia ruokaketjusta ja luonnosta –hankkeen koulutustarjontaan. Työpaja järjestetään Seppälän Impilinnan tuotekehityskeittiöllä, Kirkkoahontie 94 a, 87910 Linnantaus.

 

Koulutus järjestetään Kainuun ammattiopiston Seppälän Impilinnassa, Kirkkoahontie 94 a, 87910 Linnantaus ja Luontohyvinvointikeskus Tyynelä, Juholankyläntei 26 D, 88600 Sotkamo.

Majoitusta voi kysyä Kainuun ammattiopiston Seppälän asuntolaohjaajalta p. 044 526 6787, Fatima Selimi, fatima.selimi@kao.fi

Koulutus liittyy KantriKestävä Uusia, kestäviä liikertoiminta mahdollisuuksia ruokaketjusta ja luonnosta –hankkeen koulutustarjontaan.

 

Ilmoittautumisaika päättyy 13.11.2023. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta 13.11.2023 mennessä ja osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu.
Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, koulutus perutaan.

 

Kotilainen Heidi

projektipäällikkö
Puhelin

044 710 1141
Sähköposti

heidi.kotilainen@kao.fi
Toimipaikka

Seppälä, Kirkkoahontie 115, Kajaani
Luonto- ja ympäristöala


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi