Ajankohtaista

Pihkassa osmankäämiin


07.06.2023

Pihkassa osmankäämiin - kasvava luonnontuoteala Pirkanmaalla -tapahtuma

Aika: 19.6.2023 klo 17.00-20.00
Paikka: Teams-etäyhteydellä tai paikan päällä, Ahlman auditorio, Hallilantie 24, Tampere
Ilmoittautuminen päättyy: 12.6.2023

Pihkassa osmankäämiin - kasvava luonnontuoteala Pirkanmaalla -tapahtuma (lyyti.fi)

 

Luonnontuotealan yrittäjät tarvitsevat yhä enemmän ja monipuolisemmin raaka-aineita, jotta he pystyvät tarttumaan vihreän siirtymän tarjoamiin mahdollisuuksiin markkinoilla. Kerääjien ja yrittäjien kohtaamistilannetta helpottaaksemme haluamme kutsua koolle luonnon monikäytöstä ja luonnon raaka-aineiden keruusta kiinnostuneita. Metsänomistajat yrittäjät, nuoret ja ihan kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita ainutlaatuiseen tilaisuuteen, jossa monet yrittäjät ja toimijat esittelevät omia raaka-aineiden hankintaan liittyviä tarpeitaan ja keruuratkaisumalleja.

 

Tällä hetkellä luonnon raaka-aineista kysytyimpiä ovat osmankäämi, pihka, järvikaisla, koivun lehti ja -tuohi, paju, pajun kuori ja mesiangervo. Lisäksi myös muille raaka-aineille kuten mahlalle, kuusenkerkälle, nokkoselle, maitohorsmalle ja pihlajalle löytyy kiinnostusta. Osa yrityksistä edellyttää, että raaka-aineet kerätään luomusertifioiduilta alueilta.

 

Ahlmanille pääset helposti bussilla 13 ja omalla autolla tuleville löytyy maksuttomia pysäköintipaikkoja pihapiiristä.

Etänä tilaisuuteen ilmoittautuneille lähetetään edellisenä päivänä sähköpostilla Teams-linkki. 

 

Ohjelma 

Klo 17.00 alkaen kahvia tarjolla

17.30 Tilaisuuden avaus projektipäällikkö Eveliina Oinas, Hyvinvointia ja makuja Pirkanmaan metsistä -hanke 
17:35-17:50 Keruurinki ja poimijakoulutus, Tuomas Lilleberg, Osuuskunta Luonto & Keruu

17.50–18.05 Osmankäämiä tekstiilitäytteeksi, Tea Auramo, Fluff Stuff

18.05-18.20 Nuorten luontoyrittäjyys ja yhteiskeruumahdollisuudet, Sampo Juhajoki, 4H

18.20–18.35 Frantsilan luonnontuotetarpeet, Virpi Cormier, Teams
18.35–18.50 Kaislaa ja muuta, Paula Saarela, Ideoista todeksi

18.50-19.05 Pihkan raaka-aineketju, Johanna Talvitie, Tmi Väkipuu

19.05-19.20 Kerääjä.fi -luonnontuotteiden kauppapaikka, Juha Rutanen

19.20-20:00 Yhteistä keskustelua 

 

Pdf

 

Tilaisuuden jälkeen halukkaat voivat tutustua Ahlmanin raaka-aineiden käsittelyyn sopiviin keittiötiloihin. Tilaisuudessa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Auditorio on esteetön.

 

Tilaisuus on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumisen. Haluamme, että mahdollisimman monella on mahdollisuus osallistua koulutuksiimme. Esteen sattuessa pyydämme ystävällisesti perumaan osallistumisen ennen tapahtumaa.

 

Eveliina Oinas

Projektipäällikkö

Hyvinvointia ja makuja Pirkanmaan metsistä-hanke

050 527 7775

eveliina.oinas@metsakeskus.fi

 

Suomen metsäkeskus

Läntinen palvelualue

Näsilinnankatu 48D

33101 Tampere

www.metsakeskus.fi

 

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi