Ajankohtaista

Ruoka maakuvan, brändin ja matkailun kärkenä – verkostoitumispäivä Mikkelissä


18.11.2025

Mikkelissä 4.12. järjestettävässä verkostoitumistapahtumassa perehdytään Suomen ruokamaakuvaan sekä erilaisten brändien ja laatumerkkien tuomaan lisäarvoon ruoalle ja ruokamatkailulle. Iltapäivällä on työpajoja, joissa keskitytään tarkemmin siihen, miten EU-laatumerkkien tuomaa lisäarvoa voitaisiin hyödyntää paremmin, miten erilaisista ruokaan liittyvistä brändeistä saadaan kaikki hyöty irti sekä millaisin keinoin ruoka ja matkailu saadaan tiiviisti kytkettyä toisiinsa.

 

Ruoka maakuvan, brändin ja matkailun kärkenä

4.12. klo 10.00 – 15.30

Paikka: Xamk, Patteristonkatu 3, A-rakennus, Mikkeli

Ilmoittautuminen 26.11. mennessä: https://www.lyyti.in/verkostoitumispaiva-mikkeli-0412

 

Ohjelma

 

10.00 – 10.30 Kahvitarjoilu

 

10.30 – 12.15 Esityksiä ja keskustelua aiheesta

 

Millainen on Suomen ruokamaakuva? Miten voimme siihen vaikuttaa? Keskustelemassa:

Annaleena Soult maa- ja metsätalousministeriöstä sekä Hanna Heiskanen ja Annariina Kukkonen ulkoministeriöstä.

 

Miten alueelliset ja valtakunnalliset verkostot sekä niihin liittyvät brändit vahvistavat näkyvyyttä ja matkailua? Paneelikeskustelussa:

Pasi Ruuskanen, Euroopan kulttuuripääkaupunki Oulu2026:n Arctic Food Lab -ruokaohjelma

Anni-Mari Syväniemi, Hyvää Suomesta / Ruokatieto ry

Sanna Lento-Kemppi, Artesaaniruoka AITO O ÄKTA, Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset

Opri Laamanen, Hungry for Finland, Haaga-Helia amk

 

Esimerkki ruoan ja matkailun yhdistelmästä: Okkolan mustikkakukkotyöpaja

Paula Okkola, Okkolan lomamökit

 

12.15 – 13 Lounas Ravintola Talli, omakustanteinen lounas hintaan 13,50 €/hlö sis. alv.

 

13.00 – 14.45 Työpajat

Kansainvälisten laatujärjestelmien luomu & EU-nimisuojamerkintöjen mahdollisuudet matkailussa
Ruokaan liittyvien brändien hyödyntäminen ja kytkennät
Ruokamaakuvan tiivis kytkentä ruokaan ja matkailuun


14.45 – 15.30 Kahvit ja työpajojen yhteenveto sekä jatkostepeistä sopiminen

 

Tilaisuuden järjestää valtakunnallinen Verkostoilla voimaa yhteistyöhön – Ruokasektorin koordinaatiohanke. Lisätietoja: paivi.toyli@helsinki.fi

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi