Ajankohtaista

Tukea maatilakytkentäisille yrityksille


19.05.2020

Maaseudun yritysten ja alkutuotannon väliaikaisen tuen haku on alkanut Hyrrä-asiointipalvelussa. Tuki on tarkoitettu koronaviruspandemian aiheuttamiin talousvaikeuksiin eikä se edellytä kehittämistoimenpiteitä yritykseltä. Tuen määrä on 5000–10 000 euroa ja päätöksen avustuksesta tekee ELY-keskus.

 

Tuki on tarkoitettu maatilojen yhteydessä harjoitettavaan yritystoimintaan, jotka toimivat samalla y-tunnuksella maatilan kanssa sekä alle 10 henkilöä työllistäville yrityksille, jotka jalostavat ja myyvät maataloustuotteita. Maataloustuotteita ovat esimerkiksi lihatuotteet, maitotuotteet sekä hedelmät, vihannekset ja kasvikset, sienet, marjat ja yrtit ja monet näistä valmistetut tuotteet. Lista kaikista maataloustuotteista.

 

Alkutuotannon väliaikaista tukea voivat hakea esimerkiksi erikoistuneet maatilat, porotilat ja puutarhatilat, jotka myyvät tuotteitaan suoraan ravintoloille tai muille ostajille ja joiden tuotteiden menekki on pysähtynyt tai merkittävästi pienentynyt koronakriisin vuoksi.

 

Luonnontuotteiden parissa toimivan kannattaa varmistaa yrityksensä osalta tilanne paikallisen ELY:n yritysasiantuntijalta. Tukea haettaessa on lisäksi osoitettava koronan aiheuttamat haitat. Lisäksi hkemusta tehdessä kannattaa varmistaa, että menoja esitetään riittävän kattavasti, jotta tuella voidaan varmistaa yrityksen toiminnan jatkuminen koronakriisin yli. Hyväksyttäviä menoja ovat esimerkiksi henkilöstö-, kiinteistö- ja vuokrakulut. Tarkemmat tiedot hyväksyttävistä menoista: www.ruokavirasto.fi/koronarahoitus.

 

Lähde ja lisätietoa

Maa- ja metsätalousministeriö

Ruokasektorin valtakunnallisen koordinaatiohankkeen tiedote, 18/2020 (19.5.2020)
Lisätiedot tuesta ja sen hakemisesta: www.ruokavirasto.fi/koronarahoitus

Kysymyksiä ja vastauksia väliaikaisesta tuesta maatilakytkentäisille yrityksille ja maataloustuotteiden jalostajille ja myyjille

Kysymyksiä ja vastauksia alkutuotannon väliaikaisesta tuesta


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi