Ajankohtaista

Tuotekehitystiloja ja asiantuntija-apua elintarvikeyrityksille


01.03.2023

Elintarvikeyritykset voivat käyttää tuotesuunnittelun ja testauksen apuna asiantuntijapalveluja. Eri puolella Suomea toimii asiantuntijayrityksiä, jotka tarjoavat tuotekehitystä tukevia palveluja ja tuotekehitystiloja. Näiltä yrityksiltä on mahdollisuus ostaa palveluja yksitäisistä tuotteista laajoihin tuotekehitysprojekteihin saakka. Asiantuntijayritykset tekevät yhteistyötä muun muassa ammattikorkeakoulujen, korkeakoulujen ja yliopistojen kanssa, joten tuotekehitystä ohjaavien tutkimusten toteuttaminen on helppoa. Asiantuntijayrityksillä on laaja-alaista osaamista tuotekehitysprojektien osa-alueista, raaka-aineista, laitteista ja koneista, ravintoainelaskelmista, lainsäädännöstä, pakkauksien suunnitellusta ja ohjelmistoista.

 

Kehitysyhtiö SavoGrow Oy yrittäjien tukena


SavoGrow Oy:n tuotekehitystilat toimivat Pohjois-Savossa Suonenjoella Yrityspuisto Futuriassa. Tuotekehitystilat tarjoavat puitteet tuotekehitykselle ja koevalmistukselle. Tilat soveltuvat marjojen, kasvisten, lihan, kalan, maidon sekä leipomotuotteiden jatkojalostukseen. Heiltä löytyy kattava valikoiman laitteita ja tarvikkeita, jotka soveltuvat lyhytaikaiseen tuotekehitykseen tai koe-erien valmistukseen. Asiantuntijat ovat tukena ja apuna läpi prosessin ideasta valmiiksi tuotteeksi tai vain haluamissasi osa-alueissa. Elintarvikeyritykset voivat myös kokeilla erilaisten koneiden sopivuutta omaan tuotantoprosessiin ennen kuin tekevät kalliita investointeja.

 

Lue myös muista tuotekehitystä edistävistä tukipalveluista ja -tiloista katsomalla koko juttu tästä

 

Lähde: Aitoja makuja verkkolehti / Jani Heina Turun yliopiston Brahea-keskus


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi