Ajankohtaista

Uudet oppaat luomusertifioinnista ja osuuskuntayrittäjyydestä


14.06.2023

Kuinka voisi monipuolistaa omien metsien käyttöä? – tutustu uusiin luonnontuotealan oppaisiin


Oletko kiinnostunut luonnontuotealan yrittäjyydestä tai suunnitteletko metsäsi liittämistä luomukeruualueeksi? Suomen metsäkeskus on julkaissut kaksi uutta opasta, joihin on koottu tietoa luomusertifioinnista ja luonnontuotealan yrittäjyydestä osuuskunnassa.  

Suomen metsien puhtaat luonnontuotteet kiinnostavat jatkojalostajia. Kuva: Lea Björn. 

 

Metsäkeskus on julkaissut kaksi uutta opasta metsänomistajille, jotka ovat kiinnostuneita metsien monipuolisesta käytöstä. 

 

Yhteistyössä on voimaa – osuuskuntaopas luonnontuotealalle kertoo, kuinka osuuskunta perustetaan ja miksi luonnontuotealan yrittäjän kannattaa olla jäsenenä osuuskunnassa. 

 

Projektineuvoja Pihla Kivistö Suomen metsäkeskuksesta arvioi, että metsien raaka-aineet kiinnostavat lähitulevaisuudessa yhä enemmän elintarvikkeiden ja juomien valmistajia.

 

- Tämä tarkoittaa raaka-aineiden suuria tilausmääriä, joihin on helpompi vastata osuuskunnan jäsenten voimin. Osuuskunta tarjoaa jäsenilleen myös tukea ja koko verkoston osaamista, hän sanoo.

 

Luomulla lisäarvoa metsiin -oppaaseen on koottu tietoa metsien luomusertifioinnista. Opas kertoo, miten metsänomistaja voi liittää metsänsä luomukeruualueeksi ja mitä vaatimuksia luomussa on. 

 

- Luomusertifiointi lisää metsistä kerättävien luonnontuotteiden arvoa. Luomusertifioinnin avulla on helppo osoittaa raaka-aineiden puhtaus.

 

Oppaat on tuotettu Yrittäjyyttä luonnosta -hankkeessa. Hankkeen päätoteuttajana on Suomen 4H-liitto ja osatoteuttajana Suomen metsäkeskus.  Hanketta rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. 

Yhteistyössä on voimaa – osuuskuntaopas luonnontuotealalle ja Luomulla lisäarvoa metsiin -opas ovat Metsäkeskuksen verkkosivuilla

 

Lähde: Metsäkeskus
 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi