Ajankohtaista

Uusi ravitsemus- ja terveysväiteopas elintarvikkeiden markkinointiin


13.02.2024

Ruokaviraston uudistettu Ravitsemus- ja terveysväiteopas sisältää kattavasti tietoa väitteiden käytöstä elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä ja markkinoinnissa. Opas on suunnattu elintarvikealan yrityksille ja valvojille, mutta on avuksi myös kaupallista yhteistyötä tekeville somevaikuttajille.

 

Pääperiaatteena väitteiden käytössä on, että kuluttajaa ei saa johtaa harhaan katteettomilla lupauksilla tai pelotella. Jos kaupallisessa viestinnässä halutaan kertoa elintarvikkeen sisältämistä ravintoaineista tai mahdollisista terveysvaikutuksista, sen voi tehdä vain käyttäen ennalta hyväksyttyjä ravitsemus- tai terveysväitteitä. Vielä toistaiseksi ns. kasviperäisten aineiden odotuslistalla olevia väitteitä on myös mahdollista käyttää. Hyväksyttyjen väitteiden tieteellisen näytön on arvioinut Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA), jonka jälkeen Euroopan komissio on hyväksynyt väitteet asetuksella. 

 

Ravitsemus- ja terveysväiteopas sisältää runsaasti käytännön esimerkkejä, vastauksia ja tulkintoja väiteasetuksen soveltamisesta sekä sallituista ja kielletyistä väitteistä.

 

Lisätietoja ja linkki oppaaseen Ruokaviraston sivuilla.

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi