Ajankohtaista

Villipuuro valloittaa jälleen – reseptikilpailu käynnissä!


01.08.2023

Meidän kaikkien ulottuvilla olevat luonnontuotteemme ovat terveellisiä, ympäristöystävällisiä ja oivallinen lisä puuroihin. Puuroissa voi käyttää marjoja, yrttejä, jopa sieniä ja muita puhtaasta luonnostamme saatavia, villejä raaka-aineita. Villipuuro on oikea ekoteko!

 

Arktiset Aromit ry käynnistää jälleen villipuuroreseptikilpailun, jolla etsitään voittajareseptiä kaikkiaan viidessä sarjassa. Reseptikilpailun tavoitteena on innostaa ideoimaan ja jakamaan puuroreseptejä, joilla voidaan monipuolistaa tämän helpon, edullisen ja terveellisesti perusruoan käyttöä mahdollisimman monen iloksi.

 

Kuva: Arktiset Aromit ry

 

Puurosta saa luonnontuotteisiin yhdistettynä mitä maukkainta ja terveellisintä ravintoa! Puuro voi olla mitä vain: aamupuuro, lounas, aterian lisäke, välipala, jälkiruoka tai herkkuannos. Sen voi tehdä monin tavoin: tuorepuurona, keittäen tai uunissa hauduttaen. Se voi olla energia-, proteiini- tai free from -puuro, ihan mitä tahansa.

 

Villipuuro-reseptikilpailuun sopiva villi idea voi olla myös puuron käyttö uudella tavalla. Puuro sopii karjalanpiirakan täytteeksi, mutta mihin kaikkeen muuhun sitä voikaan käyttää?

 

Kilpailussa on neljä sarjaa: 1. Aamupuuro. 2. Lounaspuuro, 3. Välipalapuuro, 4. Jälkiruokapuuro sekä 5. Muu (esim. aterian lisäke).

Kilpailu on avoin kaikille, ja siihen voi osallistua julkaisemalla reseptin suoraan yhdistyksen somekanavissa. Villipuuron oma Facebook-sivu löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/villipuuro 

 

Vaihtoehtoisesti reseptin voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen info@arktisetaromit.fi (viestin otsikkoon sana VILLIPUURO ja osallistujan nimi). Jos reseptin lähettäjä ei halua, että hänen nimensä näkyy reseptin yhteydessä, siitä on laitettava erillinen maininta viestiin. Kuva puurosta on plussaa, mutta ei välttämätön.

 

Lähettämällä reseptin kilpailuun osallistuja antaa yhdistykselle luvan julkaista se sivuillaan, somekanavissaan tai käyttää sitä resepteistä koottavassa julkaisussa, luonnollisesti tekijän nimi mainiten. Toiveena on, että luonnontuotteiden lisäksi pääosa muistakin raaka-aineista olisi kotimaisia.

 

Parhaat reseptit eri tarkoituksiin palkitaan villisti! Reseptikilpailun päätuomariksi on lupautunut Kirsti Eskelinen, suonenjokelainen keruutuotetarkastaja ja opettaja. Hän on kirjoittanut lukuisia kirjoja ja artikkeleita sienistä ja marjoista, ja hänet on palkittu useissa reseptikilpailuissa. 

 

Toivotamme kaikki tervetulleiksi mukaan ideoimaan!

 

Lisätietoja: toiminnanjohtaja Birgitta Partanen, birgitta.partanen@arktisetaromit.fi, puh. 040 580 1186

 

Villipuurohaaste sai alkunsa kannustamisesta Suomi 100 -juhlavuoden luomupuuron MM-ennätyksen tekemiseen. Halusimme samassa yhteydessä tiedottaa mahdollisuudesta sertifioida luonnontuotteita luomuksi. Luomukeruualue oli tuolloin monelle outo käsite, ja kaikki luonnontuotteet ajateltiin luomutuotteiksi. Näinhän asia ei ole, vaan koko tuotantoketjun on oltava luomuvalvonnassa, että tuotteita voidaan markkinoida luomuna.

 

Arktiset Aromit ry on luonnontuotealan (luonnonmarjat, -sienet, -yrtit ja erikoisluonnontuotteet) valtakunnallinen toimialajärjestö, joka toiminnallaan edistää luonnontuotteiden talteenottoa, jatkojalostusta ja käyttöä sekä parantaa tuotteiden laatua. Nyt toteutettava reseptikilpailu on osa Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti II -hanketta, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi