Ajankohtaista

Vuoden luonnontuotetoimija 2019 Petri Koivisto, Nordic Herbs Oy


06.11.2019

Vuoden luonnontuotetoimija 2019 Petri Koivisto Kuva YrttipajaVuoden luonnontuoteteko/toimija tunnustuksella palkitaan vuosittain henkilö, yritys tai organisaatio, joka on toiminut ansiokkaasti luonnontuotealan edistämiseksi. Valinnan tekee Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n hallituksen nimeämä toimikunta, jossa on mukana myös Arktiset Aromit ry:n nimeämä edustaja.

 

Kautta aikojen ensimmäiseksi Vuoden luonnontuotetoimija -tunnustuksen saajaksi nimettiin Petri Koivisto (Nordic Herbs Oy) Kajaanin luonnontuotepäivillä 6.11.2019. ”Koivisto on toiminut ansiokkaasti paitsi oman yrityksensä, myös koko luonnontuotealan kehittäjänä. Hänen aktiivisuus ja alan kasvuun suuntautunut toiminta sekä ilmiömäinen arvostus yhteistyötä kohtaan on esimerkillistä”, näin Suomen luontoyrittäjyysverkoston toimikunta ja Arktiset Aromit ry:n nimeämä edustaja kertovat Vuoden luonnontuotetoimija valinnastaan.

 

Petri Koiviston ajatuksia Vuoden luonnontuotetoimija tunnustuksen saamisesta:

”Kiitän mitä nöyrimmin tästä tunnustuksesta alamme hienoja kehittämisorganisaatioita, joilta olemme saaneet aina tukea sitä tarvitessamme. Teette erittäin hienoa ja tärkeää työtä alaa edistäessänne ja haluan jakaa tämän tunnustuksen kanssanne, koska ilman teitä olisi melkein mahdotonta mennä eteenpäin. Viimeiset neljä vuotta ovat menneet hirmuisen nopealla vauhdilla, joten kiitos kaikille yhteistyötahoille, joiden kanssa olemme saaneet tehdä töitä rakastamamme asian parissa ja samalla kasvattaa kotimaista luonnontuotealaa”, Petri Koivisto kertoo kuullessaan tunnustuksen saamisesta.

 

”Alamme on mielenkiintoinen, mutta myös jokseenkin hankala, sillä kotimaanmarkkina on suhteellisen pieni. Luonnontuoteala kaipaa uusia innovaatioita, mutta ennen kaikkea perinnetiedon palauttamista. Hyvinvointialan kasvunäkymät näyttävät hyvältä.  Pelkästään kotimaassa viimeisten muutaman vuoden aikana on uusien luonnontuotteita raaka-aineenaan hyödyntävien yritysten määrä lisääntynyt suorastaan räjähdysmäisesti. Yrityksemme viimeisin investointi saapui tehtaallemme jokunen viikko sitten ja aivan lähipäivinä uusi yrttien prosessointilinjasto saadaan vihdoin käyttöön miltei 1,5 vuoden odotuksen jälkeen. Tämä on suuri uutinen meille, mutta myös koko alalle, koska nyt käytössämme on tekniikkaa, jollaista ei olla koko maassa ennen nähty”, Koivisto kertoo jatkaen, ”tahdommekin auttaa kaikkia, joilla on tarvetta raaka-aineen kauppakunnostukseen, joten ottakaa vain yhteyttä, vaikka idea olisi vasta ajatuksen tasolla.”

 

Koivisto uskoo vahvasti alan kasvuun. Nordic Herbs Oy onkin nyt suuntaamassa kohti kansainvälisiä markkinoita. Ensi vuoden aikana alkaa omalla kohdallamme kansainvälistyminen ja tätä varten meiltä tulee uusi tuoteperhe ulos vielä loppuvuoden aikana. Olemme saaneet yhteydenottoja varsin suurilta toimijoilta Suomesta ja ulkomailta, sekä tämän lisäksi meillä on aivan mahtavia kotimaisia yhteistyökumppaneita, joiden kasvunäkymät alkavat miltei huimata päätä. Toivon, että jokainen näistä projekteista menee eteenpäin, sillä se tarkoittaa kasvavaa tarvetta kotimaiselle raaka-aineelle ja sen tuottajille. Me uskommekin vakaasti alan kasvuun ja toivottavasti te kaikki olette mukana, kun alkaa vauhti kiihtymään”, Koivisto kertoo.

 

Vuoden luonnontuoteteko/toimija tunnustuksen saaja (henkilö) tullaan jatkossa myöntämään vuosittain valtakunnallisilla Luonnontuotepäivillä tai vastaavassa alan yhteisessä, merkittävässä tapahtumassa. Tunnustuksen saaja voi olla esimerkiksi alan kehittäjä, kouluttaja, opiskelija, tutkija tai hallinnon edustaja. Ehdokkaita toimikunnalle voi esittää perusteluineen avoimella verkkolomakkeella aitoluonto.fi-sivuston kautta. Ehdokkaan ei tarvitse olla Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n jäsen.


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi