Ajankohtaista

Vuoden luontoyritys 2019 Frantsilan Luomuyrttitila


06.11.2019

Vuoden luontoyritys 2019 Kuva Frantsilan LuomutilaVuoden luontoyritys tunnustuksella palkitaan vuosittain luontoyritys, joka on toiminut alalla ansiokkaasti ja/tai toiminnallaan nostanut luontoalan yrittäjyyttä tuotteineen tai palveluineen merkittävästi esille. Valinnan tekee Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n hallituksen nimeämä toimikunta. ”Järjestyksessään ensimmäiseksi Vuoden luontoyritys tunnustuksen saajaksi nimettiin Frantsilan Luomuyrttitila. Yritys on omalla toiminnallaan ja alaa kehittävällä otteella ollut merkittävä suunnannäyttäjä muille alan toimijoille”, kertoo Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n toimikunta Vuoden luontoyritys valinnastaan. 

 

Frantsilan Luomuyrttitilan toimitusjohtajan ajatuksia Vuoden luontoyritys tunnustuksen saamisesta:

”On ilo ja kunnia saada Vuoden luontoyritys tunnustus. Minun vanhempani Virpi ja James ovat tehneet melkein 40 vuotta työtä ammentaen raaka-aineita Suomen luonnosta ja kouluttaneet ihmisiä luomuyrttien viljelyssä tavoitteena auttaa ihmisiä löytämään paikalliset luonnon raaka-aineet, niin terveyden kuin kauneuden edistämiseen”, kertoo Frantsilan Luomuyrttitilan toimitusjohtaja Jupiter Cormier.

 

”Frantsila kehittyy ja kasvaa yrityksenä jatkuvasti. Tavoitteena on näyttää esimerkkiä kansallisesti ja kansainvälisesti, miten harjoittaa eettistä, yhteiskunnallista ja ekologista yritystoimintaa. Seuraavia kehityskohteita ovat esim. miten ottaa käytäntöön enemmän Regenerative agriculture ajatusta, esim. miten sitoa hiilidioksidia enemmän maaperään viljelymenetelmiä kehittämällä”, kertoo Cormier, ”kestävällä ja luontoa kunnioittavalla tavalla valmistetut tuotteet ovat sellaisen tulevaisuuden pohja, jossa ihmiset kukoistavat maapallolla tasapainossa ympäristönsä kanssa. Yhä useampi ymmärtää tämän ja käyttäytyy sen mukaisesti.”

 

Vuoden luontoyritys tunnustuksen saajan tulee olla yhdistyksen jäsen. Tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain valtakunnallisilla Luonnontuotepäivillä tai vastaavassa alan yhteisessä, merkittävässä tapahtumassa. Ensimmäisen kerran tunnustus jaettiin Kajaanissa valtakunnallisilla Luonnontuotepäivillä 6.11.2019.


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi