Ajankohtaista

Vuoden luontoyritys ja Vuoden luonnontuotetoimija palkittiin


08.11.2023

Viidettä kertaa jaettavien luontoyrittäjyyden tunnustuspalkintojen saajat julkistettiin valtakunnallisilla Luonnontuotepäivillä Helsingissä. Vuoden 2023 luontoyritys on Luonkos Finland Oy Ltd Naantalista. Vuoden luonnontuotetoimijaksi puolestaan valittiin valtakunnallisesti toimiva Maa- ja kotitalousnaiset.

 

 

Tunnustuspalkinnon vastaanottivat oikealta käsin lueteltuna Luonkos Finland Oy:stä toimitusjohtaja Piritta Fors ja tuotekehityksestä vastaava Jonna Vesterinen sekä Maa- ja kotitalousnaisista Anni Rintoo (Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset), Mervi Tiermas (Oulun Maa- ja kotitalousnaiset) ja Christel Åström (Maa- ja kotitalousnaisten Keskus).

 

Vuoden 2023 luontoyritys on Luonkos Finland Oy Ltd

 

Vuoden luontoyritys -tunnustus myönnettiin Naantalissa toimivalle Luonkos Finland Oy:lle tunnustuksena kehittyvästä, luonnontuotteiden mahdollisuuksia esilletuovasta yrittäjyydestä. Luonkos on innovatiivinen, kasvien käytön perinteitä ja uutta tutkimustietoa sujuvasti yhdistelevä luonnonkosmetiikkayritys, joka toiminnassaan huomioi kestävän kehityksen ja vastuullisuuden kaikki ulottuvuudet. Yritys viestii aktiivisesti eri kanavissa tuoden myönteisellä tavalla esiin luontomme monia mahdollisuuksia. Alan edelläkävijäyritys tähtää vahvasti kasvuun.

 

- Tavoitteenamme on ollut alusta pitäen kehittää tulevaisuuden kosmetiikkaa ja luoda parempia tuotteita sekä iholle että luonnolle. Haluamme kaikessa toiminnassamme edustaa vastuullisuuden edelläkävijyyttä. Valinnoillamme voimme vaikuttaa parempaan tulevaisuuteen. Vastuullisilla ja ekologisilla tuotteilla on myös valtavasti mahdollisuuksia kansainvälisillä markkinoilla, toteaa Luonkosin toimitusjohtaja ja perustaja Piritta Fors.

 

- Suomen luonto ja kasvitietämys ovat tarjonneet runsaasti inspiraatiota tuotekehitykseemme. Käytämme tuotteissamme paljon erilaisia kotimaisia kasveja ja niiden uutoksia. Olemme myös edelläkävijä metsämikrobeja sisältävien kosmetiikkatuotteiden kehittämisessä. Saamamme tunnustus onkin meille suuri ilo ja kunnia. Olemme tehneet valtavasti työtä tuotteiden ja brändin kehittämisen eteen ja olemme kiitollisia, että työmme tulee tällä lailla näkyväksi ja kunnioitetuksi. Vilpittömästi haluamme luoda parempaa tulevaisuutta ja olla inspiraatio niin kuluttajille, raaka-aineen tuottajille kuin muille innovaattoreille, yrittäjille, Piritta Fors kannustaa.

 

Vuoden 2023 luonnontuotetoimija on Maa- ja kotitalousnaiset

 

Vuoden 2023 luonnontuotetoimija -tunnustus myönnettiin Maa- ja kotitalousnaisille vuosikymmenten mittaisesta ansiokkaasta luonnontuotealan toiminnasta. Maa- ja kotitalousnaiset ovat tehneet näkyvää työtä luonnontuotealalla alueellisesti ja valtakunnallisesti, parhaillaankin on käynnissä tai valmistelussa useita hankkeita. Maa- ja kotitalousnaisten toteuttama monipuolinen ja laaja kehittämistoiminta, koulutus ja neuvonta ovat merkittävästi edistäneet luonnontuotteiden käyttöä sekä luonnontuotealan yritystoimintaa.

 

- Luonnontuotteet kiinnostavat kuluttajia yhä enemmän, mikä näkyy luonnontuotekurssiemme kysynnässä. Erityisesti perinteiset villiyrtti- ja sienikurssit vetävät, ja näiden tuotteiden käyttö ruoanlaitossa kiinnostaa. Myös luonnontuotteiden hyödyntäminen kosmetiikassa on kasvussa ja herättää kysymyksiä. Tähän kysyntään pyrimme vastaamaan. Teemme alueillamme yhteistyötä muiden luonnontuotealan toimijoiden kanssa. Tästä hyötyvät kaikki, kertoo luonnontuotteiden ja kestävän kehityksen asiantuntija Mervi Tiermas Oulun Maa- ja kotitalousnaisista.

 

- Olemme eri hankkeiden avulla tukeneet luonnontuotealan yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia. Hankkeissa on tarjottu kattavasti tietoa luonnontuotteista saatavista ansaintamahdollisuuksista sekä mm. markkinoinnista ja tuotteistamisesta. Tärkeää on verkostojen muodostuminen yrittäjien välille, hankkeilla pyritään lisäämään yhteistyötä luonnontuotealan toimijoiden välille ja kokoamaan toimivia hankintaketjuja. Tulevia hankkeita suunnitellessa kuuntelemme tarkasti luonnontuoteyrittäjien toiveita ja tarpeita, painottaa luonnontuoteasiantuntija Anni Rintoo Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisista.

 

- Iloitsemme kovasti tästä tunnustuksesta. Olemme pitkään tehneet neuvontatyötä luonnontuotteiden käytön lisäämiseksi sekä luonnontuoteyrittäjyyden edistämiseksi. Tunnustus on hieno kiitos tehdystä työstä. Samalla se kannustaa asiantuntijoitamme jatkamaan kehittämistyötä tällä kiehtovalla alalla. Uskomme, että luonnontuotealalla on vielä enemmän annettavaa tulevaisuudessa, toiminnanjohtaja Christell Åström Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta toteaa.

 

Tunnustuksilla muistetaan luontoalan yrittäjyyden kasvun tekijöitä ja mahdollistajia

 

Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n (www.aitoluonto.fi) perustamalla Vuoden luontoyritys -tunnustuksella palkitaan vuosittain luontoyritys, joka toiminut alalla ansiokkaasti tai toiminnallaan nostanut luontoalan yrittäjyyttä tuotteineen tai palveluineen merkittävästi esille. Vuoden luonnontuotetoimija -tunnustuspalkinnon puolestaan saa vuosittain henkilö, yritys tai organisaatio, joka on toiminut ansiokkaasti luonnontuotealan edistämiseksi. Valinnat tekee Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry:n hallituksen nimeämä toimikunta, jossa on mukana Arktiset Aromit ry:n edustaja.

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi