Ajankohtaista

Webinaari luonnontuotteiden raaka-aineketjun toimivuuden parantamisesta


20.01.2023
Pullonkaulat pois luonnontuotealalta – kysyntä ja tarjonta kohtaamaan

Webinaari 31.1.2023 klo 9.00–11.00

 

Luonnontuotealan ikuisuusongelma on ollut kysynnän ja tarjonnan kohtaamattomuus. Usein raaka-aineita jalostavat yritykset heräävät raaka-aineen tarpeeseen vasta, kun sen keruukausi on jo ohi. Koulutettuja kerääjiä on jo ympäri maatamme, mutta ilman ajantasaista tietoa ostajista ja tarpeista ei varastoon kannata kerätä. Webinaarissa pureudutaan ongelmaan, ennakoidaan alkaneen vuoden tarpeita ja etsitään ratkaisuja, joilla luonnontuotteet saadaan jatkossa sujuvasti markkinoille.

 

Arktiset Aromit ry, Suomen Luontoyrittäjyysverkosto ja Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti järjestävät 31.1.2023 webinaarin, johon ovat tervetulleita osallistumaan luonnontuotteita käyttävät yrittäjät, luonnontuotteiden kerääjät ja keruutoiminnan kehittämisestä kiinnostuneet. Webinaarin tavoitteena on varmistaa raaka-aineiden riittävä saatavuus yritysten tarpeisiin erityisesti tulevalla kasvukaudella sitouttamalla kerääjiä ja tukemalla raaka-aineita vastaanottavien keruukeskusten toiminnan käynnistymistä. Pidemmällä tähtäimellä tavoitteena on keruutoiminnan organisoituminen ja vakiintuminen kohti ammattimaista tukku- ja välitystoimintaa.

 

Luonnontuoteraaka-aineiden kysyntää ja saatavuutta on kartoitettu ennakkoon jalostavilta yrityksiltä. Webinaarissa kuullaan myös juoma-alan yrityksille tehdyn kyselyn tuloksia. Kyselyjen ja webinaarin toteutuksesta vastaavat hankkeet ovat Luonnosta kestävästi ja vastuullisesti II sekä Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita - Ruokasektorin koordinaatio.

 

Ilmoittautumiset Teams-linkin saamiseksi.

 

Ohjelma

 

Tilaisuuden avaus, Birgitta Partanen, Arktiset Aromit ry
Raaka-ainekyselyn tuloksia, Juha Rutanen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti ja Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry
Juomasektorin kyselyn tuloksia, Tiia Heinikainen, Savonia AMK
Esimerkkejä raaka-aineketjun ratkaisuista, Juha Rutanen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti ja Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry

– Kerääjä.fi:n kehittäminen kohtaamispaikkana

– Välitystoiminnan tilanne ja kehittäminen

Keskustelua
Yhteenveto ja jatkotoimet

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi