- Etusivu
- Ajankohtaista
- Toimialat
- Yritykset
- Yritykset
- Active Camping Oy / Geo-x-on
- Arctic Warriors Oy
- Beebee Mehiläistarhat
- CreativeKaiku Ky
- Elokuu Luonnontuote Oy
- Eläin- ja elämyspalvelut Gaia
- Firapeli Oy
- Forestal Oy Ab
- Frantsilan Luomuyrttitila Oy
- Hiking Travel, Hit
- Honkaniemen Lomatila
- Hopun Loppu Rane Säkkinen
- Hyvämieli luonnontuotteet
- Hyvölän talo
- Idea Nature Oy
- Ikifood
- Ivalonatural
- Kaarnikka Tmi Päivi Saikkonen
- Katajisto Heini
- Katiskanmäki
- Kotitila Kiveinen
- Kvarken Nature and Fishing / Kvarken Birch syrup
- Kylmämaan Ohjelmat Oy
- LehtoPeat Oy
- Loimuluonto
- Lomakivi
- LuoITE
- Luonto- ja kulttuuripalvelu Angervo
- LuontoLeena
- LuontoRiihi
- Luontotarhurin Hunaja
- Maatilamatkailu Ilomäki
- Metsävyöhyke
- Naturest Oy
- NoccosTuote Oy
- Nordic herbs Oy, Yrttipaja
- Onnenmetsä
- Osuuskunta Yrttiaika
- Pirteeks
- Pohjoisesta luonnosta Oy
- Rahula Ranch Oy
- Railo Outdoor
- Ravintorengas Oy
- Saivo Naturals Oy
- Sammalmamma
- Savolan Maatila
- Seitsemisen Torpat
- Somaluonto Oy
- Tmi Oma Metsä
- Tuoksu
- Ullan Luonnontuotteet
- Uoma Wild & Sour
- Villipihlaja
- Villiyrttipuoti
- Virtalan tila
- Väkipuu Tmi
- Wild from Arctic
- Äksyt Ämmät Oy
- Ärmätti Oy
- Mehtämaa
- Yritykset
- Myy / osta
- Koulutus
- Tutkimus ja kehittäminen
- Toimijat ja tutkimustieto
- Tapahtumat ja materiaalit
- Hyvät käytänteet
- Kansainvälisyys
- Hankkeet
- Hankerekisteri
- Hankerekisteri
- #wildwonders
- 63 Degrees North - Pohjoisen erikoiskasvit €uroiksi
- Alueellinen elintarvikelogistiikka -hanke
- Arktinen biotalous
- Arktinen mehiläistalous (ARM)
- Arktinen nokkonen
- Arktinen älykäs metsäverkosto
- Arktisten kasvien taiga: terveyttä luonnosta
- Arvoaineita pohjoisen männystä ja marjoista
- Arvoliike
- Arvopilotti – kohti luonnon raaka-aineiden arvoketjujen pilotointia
- Avaimet yrittäjyyteen - Sparrausta ja tukea muutostilanteisiin
- Back to basic
- BIO-OSAKE (Bioraaka-aineosaamisen keskus)
- Bioaktiiviset yhdisteet osana tulevaisuuden biotaloutta
- BioColour - Biovärit - Väripaletti biopohjaisille väriaineille ja pigmenteille
- Biomateriaalien jalostusarvon nosto arktisella luonnontuotealalla (LisäarvoBAR)
- CEForestry
- Centre for Wildfood Safety
- ECODIVE - Metsien luonnontuotteet osana biotaloutta
- Elinkeinoa ja liiketoimintaa ruokaketjussa – ELLI
- Elintarvikkeista ja luonnosta elinvoimaa Koillismaalle
- ELOT - Elintarvike- ja luonnontuotteiden teollisen tuotannon kehittäminen Keski-Karjalssa
- Erikoiskasvit. Uusia mahdollisuuksia kasvipohjaisten raaka-aineiden jatkojalostukselle ja viennille Keski-Pohjanmaalla
- eRural resilience
- FORLEAP-Metsäbiomassan sivuvirroista uusia tuotteita
- Fostering and Enabling AI, Data and Robotics Technologies for Supporting Human Workers in Harvesting Wild Food (FEROX)
- Future Bio-Arctic Design II (F.BAD II)
- Hurahdetaan herkkutatteihin
- Hyvinvointia ja makuja Pirkanmaan metsistä
- Hyvinvointia Luonnosta 2015-2016
- Hyvinvointia metsän elinkeinoista
- Industry Nordic – kohti luonnontuotteiden teollisen mittakaavan valmistusmenetelmiä
- Ingredients for Health
- Innoherb - kihokista, lakasta ja kanervasta tulevaisuuden liiketoimintaa Pohjois-Satakuntaan
- Innovative Technologies and Concepts for Business Growth Based on Finnish Mushrooms (In-Mushroom)
- JUURET lähiruokahanke
- Kainuun luonnontuotealan kehittämishanke (KALKE)
- Kannattavat ilmastoviisaat metsä- ja luontotoimijat
- Kantama - kansainvälinen tapahtumamarkkinointi
- Kantri & Co. - Yhteistyöllä valmiuksia ja kasvua elintarvike- ja luontoaloille
- KANTRI-INNO - Osaamisen lisääntymisestä kasvua maaseutuelinkeinoihin
- Kantri-Sampo - Luonnosta ja elintarvikealalta hyvinvointia ja palveluita Kainuuseen
- KantriKestävä
- Kantriluonto - Luonnontuotteista ja -palveluista innovaatioita ja yrittäjyyttä Kainuuseen
- KantriVoima -Osaamisen lisääntymisestä kasvua maaseutuelinkeinoihin
- Kaskadimalli turvemaiden heikkotuottoisten hieskoivikoiden tehokkaampaan hyödyntämiseen
- Kasvavaa liiketoimintaa luonnontuotteista
- Kasvi+ (Kasviperäisten luonnon raaka-aineiden eristys ja käyttö uusissa tuotteissa: rikastaminen, vaikuttavuustutkimukset ja laatuanalytiikka)
- KASVUUN – Kestävää kasvua maaseudulle
- Keruupilotti 2018
- Kestävää kasvua paikallisista raaka-aineista – Lappia Living Labs
- Kiertotaloudesta lisää kilpailukykyä elintarvikevientiin (KIKE)
- Kihokin viljelyä lääkekasviksi Pohjois-Satakunnan heikkotuottoisilla ja/tai turvetuotannon jälkeisillä turvemailla
- Kiihdyttämö -konseptin toteutettavuus
- Kiina-yhteistyöhön perustavan metsäbiotalouden kehittäminen Pohjois-Karjalassa (KIBIO)
- Kymenlaakson elintarvikesektorin kestävä kehitysloikka (KEKE)
- Laatusormenjälki arktiselle luonnon raaka-aineelle (Arctic FingerPrint)
- Lappi Luxus - palveluja ja tuotteita lappilaiseen hyvinvointimatkailuun
- Lappilaisia makuelämyksiä matkailijalle - lähiruokaa lautaselle
- Lisää Luomua Lappiin
- Lounais-Suomen metsäekosysteemipalvelut
- LUMONI - Luontoalan vastuullinen moniosaaja
- Luomu lentoon Kaakkois-Suomessa
- Luomua ja luonnontuotteita metsävaratietoihin (LULUME)
- Luomua metsäluonnosta
- Luomukeruualueilta euroja Päijät-Hämeessä
- Luomumetsistä moneksi
- Luomusertifioinnilla lisäarvoa selvitys
- Luonnon raaka-aineet kosmetiikkateollisuudessa (Lukos)
- Luonnonantimilla rahoiksi
- Luonnoneväistä elinvoimaa Etelä-Savoon
- LuonnonILO
- Luonnonmarjat biotaloudessa
- Luonnonmarjat talteen säädataa hyödyntäen
- Luonnontuote- ja puutarha-alan kehittäminen Pohjois-Karjalassa -esiselvityshanke
- Luonnontuotealan ekosysteemi itäiseen Suomeen
- Luonnontuotealan Kasvukoordinaattori
- Luonnontuotealan rajat rikkova liiketoimintaekosysteemi (LUTU)
- Luonnontuotealan uuselintarvikekysymykset
- Luonnontuotealan yhteistyöverkostot Kainuussa -esiselvityshanke
- Luonnontuotteet ja luontopalvelut kasvuun Pohjois-Pohjoismaalla – LuoPPo
- Luonnontuotteet monipuolistuvissa arvoverkoissa (LUMOA) – luonnontuotealan koordinaatiohanke
- Luonnontuotteet- kehittämishanke
- Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon
- Luonnontuotteiden laadun ja turvallisuuden kehittäminen (Palko)
- Luonnontuotteiden saatavuuden varmistaminen ja yhteistyömuodot -selvitys (LT-RASA)
- Luonnontuotteiden vientivalmiuksien ja matkailukytkennän kehittäminen
- Luonnontuotteista kasvua Kaakkois-Suomeen
- Luonnontuotteista uutta liiketoimintaa (LUMO-INKA)
- Luonnontuotteita pohjoisesta
- Luonnonvaratuotannon kehittämisselvitys
- Luonnonyrteistä bisnestä
- Luonnonyrteistä lautaselle
- Luonnosta Käsin
- Luonnosta lautaselle LUOLA -koulutushanke
- Luonnosta liiketoiminnaksi (LuoLi)
- Luonnosta tuotteeksi
- Luonnosta turvaa
- Luonto- ja luonnontuotepainotteinen kansainvälinen leirikoulu (LuoPaLe)
- Luontolähtöisten palvelujen kehittämishanke (LuoPaKe)
- Luontonuoret
- LuoPro – Luonnontuotteet, probiootit ja kosmetiikan aktiivisuus Arktisessa Biolaaksossa
- LuotuKasvuun
- Lähde luomun matkaan! – Luomun lisäarvon hyödyntäminen Etelä-Savon matkailuyritysten liiketoiminnassa
- Lähiruokaa asiakkaille uusilla tavoilla
- Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita - Ruokasektorin koordinaatiohanke
- Mahdollisuuksia jatkojalostukseen
- Mahla - koivun eliksiiristä lisäarvoa maaseudulle
- Mahlaa metsästä markkinoille
- Maistuvaa meiltä ja muualta – kohti kulttuuripääkaupunki Oulu2026 -vuotta!
- Makuja maakunnan metsistä
- MARJAKOPTERI - Miehittämättömät ilma-alukset marjasatoseurannassa, esiselvitys
- Marjoilla maailmalle
- MELLI - Metsistä ja luonnontuotteista liiketoimintaa
- Metsäbiotalouden sivuvirtojen jatkojalostus korkeamman lisäarvon tuotteiksi (MEBIP)
- Metsäbiotalous kasvuun
- Metsästä monituotebisnestä
- Mikroaaltojen ja kryokonsentraation hyödynnettävyys teollisissa prosesseissa (KryoMikro)
- MITY-Lab - Koulutuksella ja konsultoinnilla terveysteknologia, mittaustekniikan validointi ja IoT palvelujen ja tuotteiden laatu- ja osaamistase nousuun mikro- ja pk-yrityksissä
- MoreNPBiz. More Natural Product Business by Enhanced Quality and Energy Efficiency of Drying
- Muonion luonnontuotealan kehittäminen: Metsästä yrittäjyyteen -selvityshanke
- Mushroom road - Sienitie
- Natural Future of Cosmetics - Irish-Finnish collaboration project
- NatureBizz - Business and Wellness from Green Economy Growth
- Nuorten Luonto
- OpenForData - Avoimen metsä- ja luontotiedon läpimurto - tietomassasta tuotteiksi ja tehokkaan toiminnan työvälineeksi
- Oulun Seudun BiotalousLeader -kiertue
- Pakuri ja metsien erikoissienet – nimisuojan turvin vientiin
- PATE – Pakkaskonsentrointilaitteiden kehitys teollisiin elintarvikeprosesseihin sekä ympäristösovelluksiin
- Pihasta parempaa pöytään
- Polku luonnontuotekehittäjäksi
- Puolukan arvoaineet jalostettuina maailmanmarkkinoille (PULU)
- Pure Power – the waves of the wild food
- Puusta ruokaa
- Ruokaa luonnosta -toimialaselvityshanke
- Ruokaa luonnosta -yhteistyöhanke
- Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti
- Satakunta lautasella - Sikses parhaat maut
- Satoa ja laatua pölytyspalvelulla -hanke
- SEEDINET
- SieniHarvesteri – Elintarviketuotannon innovaatioita harvesterin kourasta – elintarviketuotannon yhdistäminen metsänhoidon toimenpiteisiin
- SieVi - Sientenviljely biotalouden toimenpiteenä
- Sincere - Innovatiiviset mekanismit ekosysteemipalvelujen tuottamiseksi
- StarTree: Multipurpose trees and non-wood forest products: a challenge and opportunity
- Suobiomassojen käyttömahdollisuudet hyvinvointituotteissa ja -palveluissa sekä elintarvikkeissa
- Suokasveista uusia elinkeinomahdollisuuksia (SUOKAS)
- Superhyvä - uusilla avauksilla menestykseen
- Tie luonnontuotealan liiketoimintaan
- Tulevaisuus luonnonantimissa
- Tulevaisuutta luonnontuotteista -Villiyrtit ja sienet
- Täsmätietoa Lapin luonnontuotteista maakunnalle (LUTUNEN)
- Töitä luonnosta -yhteistyöhanke
- UMBR-ELLA Universal Model Boosting Resilience - Entrepreneurial Learning Lab Abroad
- Uusia tuotteita metsästä
- Valoisten kesäöiden ja keskiyönauringon kasvattamaa Sinulle - liiketoimintamallin konseptointi
- Verkostoista voimaa alueellisille metsä- ja luontopalveluyrityksille - MeLua metsään!
- Vertaisohjaajia Karjalan Kylille
- Vesakon hyödynnettävyys arvokkaiden uuteaineiden lähteenä (PAJU)
- Vesirutto hyötykäyttöön – riesasta raaka-aineeksi (Elodea)
- Via Karelia - Vastuullista ruokamatkailua verkostoituen
- Villiruoka valuutaksi
- Villiruuan saatavuuden kehittäminen Koillismaalla (AIKO)
- Villiruuan uudet mahdollisuudet (VILMA)
- Voimametsistä viherkattoihin - Ekosysteemipalveluista ja ympäristöystävällisestä viherrakentamisesta lisäarvoa matkailuun
- WAX- Natural Wax of Arctic Berries as Our Treasure
- Wild Food Savo
- Yhteistyöllä tulevaisuuteen - maaseutuyrittäjän selviytymispaketti
- Yrittäjyyttä luonnosta
- Yrttituotannon kehittäminen Satakunnassa
- Mushroom Boost - sienimatkailusta uutta elinvoimaa Pohjois-Karjalaan ja Satakuntaan
- Suoviljelystä uutta liiketoimintaa Kymenlaaksoon
- Oheiskasveista innovaatioita - Uusia kiertotalousnäkymiä maatalouden sivuvirtoihin
- PohLu - Pohjoisen Luonnonantimien Perinteinen Käyttö
- Luonnontuotealan kehittämishanke Koillismaalla
- Hankerekisteri
- Info
- Yhdistys
- Yhteistyökumppanit
- Yhteystiedot

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman yhteistyöhankkeisiin tarkoitetulla rahoituksella voi ryhmä yrityksiä kehittää toimintaansa sekä yhteisillä kehittämistoimenpiteillä että yrityskohtaisesti. Kehittäminen voi liittyä esim. tuotannolliseen yhteistyöhön, markkinointiin tai myyntiyhteistyöhön tai tuoteperheen suunnitteluun. Yritysryhmään voi osallistua 3–10 yritystä. Hankkeeseen myönnettävä tuki jyvitetään osallistujayrityksille de minimis -tueksi, joten valtiontukisäännöt eivät rajoita hankkeessa ja yrityksissä toteutettavia kehittämistoimenpiteitä.









