Ajankohtaista

Yhteistyöyrityksiä etsitään luonnontuotealan tuotteistamisen hackathoniin


05.09.2023

Etsimme neljää yhteistyöyritystä luonnontuotealan hackathoniin Ammattiopisto Lappiaan. Kyseessä on luonnontuotealan ammattitutkinnon tuotteistamisen osuuden pilottikokeilu ensi vuoden isompaa hackathonia varten.

 

Hackathon järjestetään marraskuussa. 20.11. opiskelijat vierailevat luonnontuotealan yrityksissä Rovaniemellä, 21.11. Luonnontuotealan kasvukoordinaattori-hankkeesta tullaan pitämään tuotteistamisprosessin työpaja opiskelijoille, ja hackathonin aika olisi 22.11.

 

Aamulla yhteistyöyritys pitää yritysesittelyn ja antaa opiskelijoille tietyt raamit, joiden sisällä opiskelijat alkavat työstämään tuotetta tai palvelua kyseiselle yritykselle. Näitä raameja voivat olla esimerkiksi raaka-aine, arvot, paikka tai aika, asiakasryhmä tms. Päivän aikana opiskelijat työstävät ja tuotteistavat ideaa yritykselle. Puolilta päivin tuoteideat esitellään ja yritys antaa välipalautteen ideasta. Iltapäivällä opiskelijat jatkavat idean työstämistä, ja päivä päättyy yrityksen antamaan palautteeseen. Yrityksen on mahdollista ottaa idea käyttöönsä, jolloin idean käyttöönoton ehdoista sopii yritys keskenään opiskelijoiden kanssa.

 

Toivomme, että osallistuvien yritysten liikevaihto olisi viime vuonna n. 100 000€ tai enemmän. Ajatuksena on saada opiskelijat ajattelemaan tuotteistamista isommassa mittakaavassa kuin mihin luonnontuotealalla yleensä keskitytään (harrastuksenomaiseen, sivutoimiseen työskentelyyn) ja päästä kokeilemaan sitä, miten tuotteistamisprosessi etenee silloin, kun yrityksen suuntaviivat ovat jo todella selkeät ja liiketoiminta päässyt kunnolla käyntiin. Hackatoniin voi osallistua etänä tai paikan päällä Muoniossa.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan hackathoniin yritysedustajana, laita minulle sähköpostia tiia.muotkavaara@lappia.fi 31.10.23 mennessä. Jos halukkaita tulee enemmän kuin neljä, valitaan yritykset siten, että hackathoniin saadaan mahdollisimman monen alan eri toimijan edustus (luontolähtöiset elintarvikkeet, kosmetiikka, käsityöt, palvelut). Kiitos kun olet mukana kehittämässä luontoalan koulutusta!

  

Tiia Muotkavaara

Tuntiopettaja, Luontoala

tiia.muotkavaara@lappia.fi

Puh. +358 (0)40 354 0117

 

Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia

Tunturi-Lapin osaamiskeskus

Ammattiopisto Lappia

Koulutie 8, 99300 Muonio

 

www.lappia.fi


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi