Luonnontuotteet talteen ja jalostukseen Uudellamaalla Järvenpää 23.3.2017

Luonnontuotteet talteen ja jalostukseen Uudellamaalla

Luonto tarjoaa villiyrttejä ja monia muita luonnontuotteita, joille on kasvavaa kysyntää kuluttajien, ravintoloiden ja jalostavien yritysten suunnalla. Raaka-aineiden saatavuus on kuitenkin keskeinen pullonkaula luonnontuotteisiin perustuvan yrittäjyyden ja tuotetarjonnan kasvulle.

 

23.3.2017 Järvenpässä järjestetyssä keskustelutilaisuudessa etsittiin keinoja kehittää luonnontuotteiden keruuta ja tuotantoa. Raaka-ainetarpeita tarkastelevien alustuksien jälkeen keskusteltiin keinoista parantaa luonnontuoteraaka-aineiden saatavuutta ammattikeittiöiden ja jalostavien yritysten käyttöön. Tilaisuudessa oli mukana luonnontuotteiden keruusta ja jalostuksesta kiinnostuneita henkilöitä ja yrityksiä sekä alan kehittämisestä kiinnostuneita tahoja.

 

Tilaisuuden ohjelma ja materiaalit

  • Tervetulokahvit

  • Tilaisuuden avaus ja esittäytyminen, Katja Misikangas, puheenjohtaja, Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry

  • Luonnontuotteille on kysyntää, yrityskyselyn tuloksia, Juha Rutanen, projektipäällikkö, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti pdf

  • Yritysnäkökulma raaka-ainekysymykseen, Mirka Olin, co-founder, Nord-T pdf

  • Ruokaa luonnosta – ajatuksia villiyrttien tuotantoketjun kehittämisestä, Helena Herttuainen, aluejohtaja, Suomen 4H-liitto ry, Etelä-Suomi pdf

  • Kommenttipuheenvuoroja sekä keskustelua ja ideoita jatkotoimista

  • Tilaisuuden yhteenveto ja päätös

Tilaisuuden järjestivät MMM:n rahoittama Luonnontuotteiden saatavuuden varmistaminen ja yhteistyömuodot -selvitys, valtakunnallinen luonnontuotealan koordinaatiohanke LUMOA sekä Suomen luontoyrittäjyysverkosto ry yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa.

 

Lisätietoja 

Juha Rutanen

Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti

Puh. 040 5737 568, juha.rutanen(at)helsinki.fi

 

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi