Keskustelutilaisuus raaka-aineiden saatavuudesta 25.4. Hämeenlinnassa

Hyvä yrityksen edustaja!

 

Kutsumme teidät keskustelutilaisuuteen, jossa yritämme löytää realistista ja käytännöllistä ratkaisua luonnontuotteiden raaka-aineiden toimitusvarmuuteen.

 

"Me Puhdistamolla haluamme kasvaa kohti kansainvälistä kaupankäyntiä. Uskomme, että tämä pätee teidänkin yritykseenne, oli kasvutavoite sitten kotimaassa tai ulkomailla. Pieniä satunnaisia määriä pystyy aina järjestelemään, oli kyse sitten pakurista, ruusujuuresta tai vaikka kuusenkerkästä. Tilanne on täysin toinen, jos tavaraa pitäisi saada liikutettua enemmän, ja lisäksi raaka-aineen tasalaatuisuuteen pitää voida luottaa. Tarvitsemme tähän asiaan ratkaisun, ja uskomme, että te kollegat olette samassa tilanteessa. Ainoa tapa on tehdä tämä jollain tavalla yhdessä."

 

Joni Laiho, Perustaja

Puhdistamo - Real Foods Oy

 

Luonnontuotteet tarjoavat monipuolisesti mahdollisuuksia uusien tuotteiden ja liiketoiminnan kehittämiseen. Kasvunäkymiä on tunnistettu niin Suomessa kuin vientimarkkinoillakin. Valitettavasti epävarmuus Suomen luonnon tarjoamien raaka-aineiden saatavuudesta rajoittaa tällä hetkellä monen yrityksen tuotannon laajentamista, uusien markkinoiden avaamista tai jopa tuotekehitystoimintaa.

 

Kasvuun tähtäävien jalostavien yritysten ei useinkaan kannata yksin koota kerääjäverkostoja, tehdä tarvittavia investointeja saati käyttää resurssejaan pienerien ostoon ja laadunvarmistukseen. Onnistuneella tuotannon suunnittelulla parannetaan raaka-aineiden saatavuuden ohella suomalaisten luonnontuotteiden kilpailukykyä ja keruun kannattavuutta. Yhteisvoimin on mahdollista saada osaavat ja aktiiviset kerääjät mukaan toimintaan sekä organisoida raaka-aineiden vastaanottotoiminta soveltuvine tiloineen ja laitteineen. Tavoitteena voisi aluksi olla muutamien, raaka-aineita tuoreena, kuivattuna tai pakastettuna välittävien keskusten perustaminen eri puolille Suomea.

 

Tilaisuus järjestetään 25.4.2018 klo 12.30-15.30 Hämeenlinnassa (Vanajan Parvella, Vanajantie 10 B).

 

Olet tervetullut mukaan keskustelemaan ja hakemaan ratkaisuja luonnontuotteiden saatavuuden parantamiseen!

 

Järjestelyjen vuoksi pyydämme ennakkoilmoittautumista 19.4. mennessä, lomakkeella voit myös ilmoittaa kiinnostuksestasi lisätietoihin ja mahdollisiin jatkotoimiin, vaikka tällä kertaa et pääsisikään osallistumaan:

https://www.aitoluonto.fi/yritystilaisuus/

 

Lisätietoa keskustelutilaisuudesta antavat Joni Laiho, Puhdistamo - Real Foods Oy (joni.laiho@puhdistamo.fi) sekä Juha Rutanen, luonnontuotealan koordinaatiohanke LUMOA (juha.rutanen@helsinki.fi).

 

Yhteistyössä mukana:

 

 

 

 

 

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi