Metsä- ja luontopelit innostaa - Hyvä käytäntö

Kuva Anne AnnalaPelaaminen on suosittu ja hauska harrastus erityisesti lasten ja nuorten keskuudessa. Kun haluamme viedä viestiä luonnon tarjoamista toimeentulon ja virkistyksen mahdollisuuksista, on pelaaminen siihen oiva keino.

 

Perinteisesti metsä- ja luontopelit ovat erilaisia toiminnallisia sisällä tai maastossa pelattavia pelejä, mutta viime vuosina digitaaliset pelit ovat lisääntyneet hurjasti. Lapin ammattikorkeakoulun ja Suomen 4H-liiton yhteisessä Äkräs-hankkeessa on luontoon ja metsään liittyviä digitaalisia pelejä kerätty yhteen paikkaan. Metsäpelit.fi sivustolle kootut pelit ovat vapaasti kaikkien pelattavissa. Pelejä sivustolle on hankkeen lisäksi tuottaneet useat eri toimijat ja lisää pelejä julkaistaan koko ajan. Tulevaisuudessa myös virtuaalitodellisuuteen liittyvät mobiilipelit tulevat lisääntymään ja avaavat aivan uudenlaisia mahdollisuuksia.

 

Metsä- ja luontoteemaisten pelien lisäksi on iso joukkko mobiilisovelluksien avulla luonnossa toteutettavia tehtäviä. On olemassa muun muassa mobiililaitteilla toimivia hyvää palautetta saaneita luontopolkuja ja metsäpolkukilpailuja. Peleihin ja toimintoihin pääset tutustumaan alla olevien linkkien kautta. Laitathan myös sivuston ylläpitäjälle viestiä, mikäli tiedossasi on sopivia pelejä joita sivostolta puuttuu.

 

Metsäpelit.fi

Mappa

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi