Puolukan arvoaineet jalostettuina maailmanmarkkinoille (PULU)

Hankkeen nimi
Puolukan arvoaineet jalostettuina maailmanmarkkinoille (PULU)

Hankkeen päätoteuttaja

Oulun yliopisto, Kajaanin yliopistokeskus, Mittaustekniikan yksikkö

 

Yhteyshenkilö ja sähköposti

Mari Jaakkola, mari.jaakkola(at)oulu.fi

Hankkeen kuvausteksti

Puolukassa (Vaccinium vitis-idaea) on runsaasti kiinnostavia fenolisia yhdisteitä, joilla on lukuisten yleisesti tunnettujen positiivisten terveysvaikutusten vuoksi suuret ja kasvavat kansainväliset markkinat. ”Puolukan arvoaineet jalostettuina maailmanmarkkinoille (PULU)” -hankkeessa viimeistellään puolukan fenolisten yhdisteiden rikastuksen kehitystyö.

 

Tavoitteena on rikasteen kaupallistaminen ja markkinointi lisäravinne- tai elintarviketeollisuuden käyttöön. Rikasteen valmistamisessa hyödynnetään laboratorion aikaisemmin kosmetiikkateollisuudelle kehittämää ja patentoitua prosessointimenetelmää, sekä siitä jatkokehitettyä prosessointimenetelmää, joka uutuus- ja tekniikantutkimuksen mukaan on patentilla suojattavissa. Hankkeessa valmistetaan konkreettinen ja tarkasti määritetty tuote, jolla on selkeät maailmanlaajuiset markkinat. Keskeinen osa hanketta on kaupallistamisen valmistelu, jossa otetaan yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiin, selvitetään heidän tarpeet ja vaatimukset sekä selvitetään uuden liiketoiminnan aloittamiseen liittyviä keskeisiä asioita kuten liiketoimintamallit ja rahoitusmahdollisuudet.

 

Hanke toteutetaan Oulun yliopiston Kajaanin yliopistokeskuksen CEMIS-Oulun yksikössä Kajaanissa. Hankkeen rahoittaa TEKES. Hankkeen toiminta-aika on

1.8.2016-31.7.2017.

Hankkeen toteutusalue/-alueet
Kainuu

Rahoittaja(t) ja rahoitusohjelma
Muu rahoitus

Kustannusarvio (euroa)
299000 €

Hankkeen alkamisvuosi
2016

Hankkeen päättymisvuosi
2017

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi