Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti

Hankkeen nimi
Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti

Hankkeen päätoteuttaja

ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

 

Hankkeen kotisivut

https://www.proagriaoulu.fi/fi/ruokeva/

 

Yhteyshenkilö

Soila Hiltunen, soila.hiltunen@maajakotitalousnaiset.fi

Hankkeen kuvausteksti

Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hanke edistää lähi-, luomu- ja luonnonkeruutuotteiden ketjua pellolta pöytään. Hanke lisää alueen yhteistyötä, että tuottajat, jalostajat ja ammattikeittiöt ymmärtävät toistensa toimintaa paremmin. Edistämme yhteistyötä ruokaketjun eri osa-alueiden kesken.

 

Hankkeen tavoitteena on

- lisätä ja viestiä elintarviketuottajien tietoa vastuullisesta ja kestävästä tuotannosta

- aktivoida kuntia, tuottajia, jalostajia ja ruokapalveluita sitoutumaan yhteisen tavoitteen edistämiseksi

- laatia ammattikeittiöille lähi- ja luomutuotteita suosiva pilottimalli yhteistyössä hankealueen tuottajien, elintarvikeyrittäjien ja keittiöiden kanssa

- tiedonhankinta ja -välitys alueen elintarviketoimijoille.

 

Järjestämme teemapäiviä ja kuntakiertueen sekä suunnittelemme pilottimallin alueen raaka-aineiden lisäämiseksi ruokalistoilla.

 

Hankkeen toimintakausi on 1.5.2019- 31.8.2021. Hanketta rahoittavat Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma/ Leader/ ELY-keskus sekä Iin kunta, Kuusamon ja Raahen kaupungit, Monetra Oulu Oy.

Hankkeen toteutusalue/-alueet
Pohjois-Pohjanmaa

Rahoittaja(t) ja rahoitusohjelma
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaMuu rahoitus

Kustannusarvio (euroa)
140524 €

Hankkeen alkamisvuosi
2019

Hankkeen päättymisvuosi
2021

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi