NatureBizz - Business and Wellness from Green Economy Growth

Hankkeen nimi
NatureBizz - Business and Wellness from Green Economy Growth

Hankkeen päätoteuttaja

Satakunnan ammattikorkeakoulu

 

Yhteyshenkilö ja sähköposti

Sanna-Mari Renfors, sanna-mari.renfors@samk.fi

 

Hankkeen muut toimijat

University of Södertörn, Ruotsi

Vidzeme University of Applied Sciences, Latvia

University of Tarto, Viro

Pärnu College, Viro

 

Hankkeen kotisivu

www.projectnaturebizz.eu

Kuva Sanna-Mari Renfors

Hankkeen kuvausteksti

Vihreän ja sinisen talouden kasvu synnyttää uutta liiketoimintaa ja tuo hyvinvointia. Se tarjoaa mikroyrittäjille uusia liiketoimintamahdollisuuksia korkean arvonlisän tuotteiden ja palvelujen kasvavan kysynnän myötä. Kuluttajien muuttuvat tarpeet edellyttävät yhä ekologisempien, terveellisempien ja kestävien tuotteiden ja palvelujen tarjonnan lisäämistä hyödyntäen paikallisia luontoresursseja.

 

Hanke tukee vihreän yrittäjyyden kasvua ja kilpailukykyä sekä vihreän liiketoiminnan kehittymistä nousevana sektorina kehittämällä tähän liittyvää liiketoimintaosaamista. Hankkeessa suunnitellaan aihealueen monialainen täydennyskoulutuskokonaisuus, joka on suunnattu pääasiassa luontoresursseja hyödyntäville tai tästä kiinnostuneille mikroyrittäjille.

 

Hankkeen kohderyhmänä ovat vastuullisesti toimivat mikroyrittäjät, jotka toimivat luontomatkailun, luomukosmetiikan tai vaatetuotannon parissa, käsityöläisinä, keruutuotteiden jalostajina tai vaikkapa luomuviljelijöinä Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Latviassa. Lisäksi yritysten neuvonta- ja kehittämisorganisaatiot, yritysneuvojat ja korkeakoulujen opiskelijat ovat hankkeen kohderyhmää.

 

Hankkeen kautta erityisesti yrittäjät saavat räätälöityä ja kohdistettua osaamista, joka mahdollistaa kestävän yritys- ja liiketoiminnan kasvattamisen heidän luontoarvojensa mukaisesti. Hanke uudistaa ammatillista koulutusta ja vahvistaa osaamisen uudelleen suuntaamista tukien yrittäjien mukautumista muuttuvaan liiketoimintaympäristöön. Hankkeen kautta yrittäjät myös verkostoituvat kansainvälisesti.

 

Hanke toimii 1.3.2018 - 31.10.2020 välisenä aikana ja sitä rahoittaa Interreg Central Baltic.

 

Hankkeen toteutusalue/-alueet
Kansainvälinen

Rahoittaja(t) ja rahoitusohjelma
Kansainväliset rahoitusohjelmat

Kustannusarvio (euroa)
400000 €

Hankkeen alkamisvuosi
2018

Hankkeen päättymisvuosi
2020

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi