Ajankohtaista

ELY-keskus: Järvi-Suomi hakee ideoita vihreään siirtymään


16.01.2023

Järvi-Suomi hakee ideoita vihreään siirtymään (Etelä-Karjala, Etelä-Savo, Keski-Suomi, Kymenlaakso, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo).

 

Vihreä siirtymä tarjoaa Järvi-Suomelle ratkaisijan roolia. Vuonna 2023 vihreän siirtymän kehittämishankkeisiin on tarjolla ennätysmäärä rahaa. Hankevalmistelun helpottamiseksi toteutetaan ensimmäistä kertaa ideahaku otsikolla ”Hiilineutraali Järvi-Suomi”.

Järvi-Suomeen haetaan ilmastonmuutoksen hillintään ja sopeutumiseen sekä kiertotalouteen liittyviä ideoita. Toimialoista haussa halutaan nostaa erityisesti esiin matkailu, sekä ruokajärjestelmä kokonaisuudessaan pellosta pöytään ja pidemmällekin. Myös näiden ulkopuoliset ideat ovat tervetulleita.

 

Haussa hankeidea hahmotellaan lyhyesti, eikä esim. mahdollisia rahoituslähteitä tai -ehtoja tarvitse tuntea. ELY-keskusten sekä maakuntaliittojen asiantuntijat antavat osallistujille palautteena vinkkejä mahdollisista rahoitusvälineistä ja muista linjauksista. Rahoitusvälineitä ovat mm. Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), yhteinen maatalouspolitiikka (CAP27) ja oikeudenmukainen siirtymä (JTF).

Ideahakuun osallistuneet päättävät ideansa jatkokehittelystä ja eri rahoituskohtaisiin hakuihin osallistumisesta vapaasti oman harkintansa mukaan. Rahoitushakuihin voi osallistua myös ilman ideahakua, eikä ideahausta saa lisäpisteitä arvioinneissa.

Ideahahmotelmat jätetään 16.1. – 17.2.2023 välisenä aikana Etelä-Savon ELY-keskukselle.

 

Etelä-Savon ELY-keskus
0295 024 000
PL 164, 50101 Mikkeli
kirjaamo.etela-savo@ely-keskus.fi

 

Lähde: ELY-keskus


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi