Ajankohtaista

Luonnosta Sinulle -lehti: Teemana luonnontuotealan koulutus


18.06.2024

Luonnontuotealan koulutus -teemalla juuri ilmestynyt Arktiset Aromit ry:n verkkolehti esittelee laajasti alan koulutusta ja yritystoimintaa. Pääosassa ovat alalle kouluttautuneet yrittäjät ja erilaiset koulutuspolut.

 

Meillä Suomessa on ainutlaatuinen luonnontuotealan koulutusjärjestelmä. Missään muualla maailmassa ei liene mahdollista suorittaa ammatillisia opintoja luonnontuotealalla. Nyt on mahdollista suuntautua luonnontuotealalle myös agrologi (AMK) -tutkinnossa Rovaniemellä.  

 

Suomessa on hyvin monipuoliset koulutusmahdollisuudet sekä eri koulutusasteilla että virallisen koulutusjärjestelmän ulkopuolella. Luonnontuotteista ja niiden käsittelystä ja käytöstä saa lisätietoa eri puolilla maata, ja tarjolla on myös verkkoluentoja ja itsenäisesti suoritettavia kursseja.

 

Ala kasvaa ja kehittyy, ja koulutuksen on pysyttävä ajan hermolla. Tavoitteena on koota eri oppilaitoksista ja koulutusasteista yhteistyössä toimiva verkosto, joka tarjoaa alasta kiinnostuneille yksilöllisen opintopolun.Työelämäyhteistyön tiivistäminen ja sujuvoittaminen on samoin tärkeä tavoite.

 

Luonnontuoteala antaa mahdollisuudet monenlaiseen yrittämiseen. Alan yritysten toiminta on usein sidoksissa johonkin toiseen toimialaan ja pohjautuu monen kohdalla aiempaan osaamiseen, osaamisen kehittämiseen ja eri taitojen yhdistämiseen.

 

Teemanumerosta löytyy inspiroivia kuvauksia siitä, miten luonnontuotealan opiskelu on ollut osana omaa elämänpolkua ja yrittäjyyttä.

Ammattimaiseen toimintaan alan toimialajärjestöt suosittavat alan virallisen tutkinnon tai vähintään tutkinnonosan suorittamista. Vaihtoehtoja löytyy monipuolisesti jo nyt oppisopimuskoulutuksesta tutkintokoulutukseen.

 

Luonnosta Sinulle 1/2024 -verkkolehti löytyy osoitteesta https://www.arktisetaromit.fi/fi/tiedotus/luonnosta+sinulle+nettilehti/

 

Lisätietoja:

 

Anu Tossavainen, koulutusasiantuntija, anu.tossavanen@arktisetaromit.fi, p. 040 164 6177

Birgitta Partanen, toiminnanjohtaja, birgitta.partanen@arktisetaromit.fi, p. 040 580 1186

 

Lähde: Arktiset Aromit ry tiedote 19.6.2024

 

 


Takaisin uutisiin

Haluatko viimeisimmät uutiset luontoyrittäjyydestä sähköpostiisi?Tilaa uutiskirjeemme

 

 

Jos sinulla on alaan liittyvää uutisoitavaa

Ota yhteyttä juha.rutanen(at)aitoluonto.fi

YHTEISTYÖSSÄ

 

MEIDÄT TAVOITAT › Juha / 040 5737 568 Toimisto / 050 3823 022 info@aitoluonto.fi